İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda düzenlenen programda konuşan İl Genel Meclis Başkanı Çayır, “Bizler her zaman kamuoyuna, basına açık şekilde hizmet etmeye çalışan bir kurumuz.

İl Özel İdaresi olarak görev alanımız sadece köylerimizin yolları değil eğitimden sağlığa, emniyetten spora tüm köylerimizin yolundan suyuna kanalizasyonuna kadar hizmet vermekteyiz. İl Özel İdaremizin bir başka özelliği de vatandaştan hiçbir zaman ücret talep etmeden hizmetlerimizi yapıyoruz.

Belediyeler su parası, kanalizasyon, yakıt kredileri almasına rağmen bizler köylerde yaptığımız tesisleri köy muhtarlıklarına bırakarak hiçbir ücret hiçbir talepte bulunmuyoruz.

Biz hizmet eden bir kurumuz. İlimizin her köşesine Ayrancı’sından Sarıveliler’ine Başyayla’sından Kâzımkarabekir’ine, Ermenek’inden Karaman’ın tüm köylerine hizmet etmektedir.

ERMENEK'TE DOĞDUM ERMENEK'TE DOYDUM AMAA...

İl Genel Meclis Başkanı Çayır kamuoyunda dolaşan '' Çayır Başkan olunca Ermenek tarafına daha fazla hizmet yapıldığı, bazı bölgelerin hizmet almadığı iddialarının asılsız olduğunu , Ermenek'de doğduğunu, Ermenek'de doyduğunu ama hizmet konusunda her bölgeye eşit davrandığını söyledi.

HİÇ BİR KÖYÜMÜZ SUSUZ DEĞİL

Bazı köylerin içme sularında yaşanan sıkıntılar üzerine gelen sorular üzerine Çayır , 2021 yılında göreve geldiklerinde hiç bir köyde içme suyu sıkıntısı yaşamadıklarını ama son günlerde kuraklıktan dolayı bazı köylerde içme sularında ufak tefek sıkıntıların olduğu onlarında yeni kuyular açılarak giderildiğini söyledi. Ayrıca sağlık il müdürlüğü ile koordine olarak her ay içme sularının tahlil edildiği sağlık alanda hiç bir sıkıntının olmadığını söyledi.

HATIRA ORMANI YAPACAĞIZ

Çayır bir başka soru üzerine , son zamanlarda yanan orman yangınları doğrultusunda genelge ile ağaç dikimi yapılması konusunda ormanlık alanların arttıracağını ve basın mensuplarını da davet ederek bir hatıra ormanının yapılacağın müjdesini verdi.

YERALTI ZENGİNLİKLERİ MİLLİ GELİRE KAZANDIRILMALI

Maden ve taş ocaklarının çevreye ve doğaya verdiği büyük zararlar doğrultusunda özellikle Çoğlu , Karalgazi köylerinde ki köy sakinlerinin mağduriyetlerinin ve doğal düzenin bozulmasına neden olacak çalışmaların nasıl ruhsatlandığı veya neden izin verildiği konusunda sorulan soru üzerine ise

Çayır; bende bir taş ocağı işletmecisi olarak yeraltında ki değerlerin milli gelire kazanılması tarafındayım ama bu o bölgenin dengesini bozmaması gerekmektedir dedi. Bu maden veya taş ocaklarını ruhsatlandırma safhasında son nokta olduklarını , kendilerine gelmeden bir çok kurumun onayından geçtiğinden dolayı ruhsatı mecburen vermek zorunda olduklarını söyledi.

Siyasi konular üzerine gelen sorular karşısında Çayır ' Bugün buraya İl Özel İdaresi olarak icraatlerimizden bahsetmek için bu toplantıyı yapıyoruz' diyerek , basın mensuplarına teşekkür etti ve basın toplantısını bitirdi.

Editör: TE Bilişim