Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Genç Sadâ Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’nın bölge finali Karaman, Konya, Antalya, Kırşehir, Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar’dan öğrencilerinin katılımıyla yapıldı.

Çevrim içi bağlantı yoluyla katılımın sağlandığı yarışma, Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Metehan Tunç’un Kuran-ı Kerim tilaveti sonrasında, Karaman İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali İyibaş’ın açış konuşmasıyla başladı.

Yarışmanın koordinatör okulu Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Yılmaz’ın yarışma ile ilgili bilgilendirmesinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan bir selamlama konuşması yaptı. İl Müdürü Mehmet Çalışkan yarışmanın ötesinde keyifli bir etkinliğe şahit olunacağını belirterek önemli olanın Kuran-ı Kerim’i güzel okuyan, anlayan ve yaşayan gençlerin yetişmesi olduğunu vurguladı. “İçinde bulunulan şartlar sebebiyle yarışma katılımcılarını şehrimizde ağırlayamasak da gönlümüzün en kıymetli misafirlerisiniz” diyerek konuşmasını sürdüren İl Müdürü Çalışkan, yarışmacı öğrencilere ve seçici kurul üyelerine yarışmada başarılar diledi.

Ardından Sefer Ceyhan’ın sunuculuğuyla başlayan yarışmada Kuran bülbülleri, birbirinden güzel Kuran tilavetinde bulundu. Seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda yarışmaya Afyonkarahisar Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesinden katılan Sefa Özen birinci, Isparta Merkez Işıkkent Anadolu İmam Hatip Lisesinden katılan Yunus Emre Çelik ikinci oldu. Yarışmaya Antalya Gazipaşa Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesinden katılan Fatih Mehmet Kürük ile Konya Selçuklu Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesinden katılan Hasan Basri Kaya üçüncülüğü paylaştı.

Yarışmanın değerlendirme aşamasında Prof. Dr. Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi Musiki Cemiyeti öğrencileri kısa bir dinleti gerçekleştirdi.

Yarışma, Karaman İl Müftüsü Faruk Gürbüz’ün değerlendirme konuşması ardından son buldu.

Editör: TE Bilişim