Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Zorlu, yayınladığı mesajında:

"Gazetecilik, kamuoyunu sağlıklı ve doğru haber akışıyla bilgilendirmektir ve bu bilgiyi sağlayan basın mensuplarının üstlendiği misyon oldukça önemlidir. Kamuoyunun doğru bir şekilde aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, halkımızın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olan basın çalışanlarının bu özel ve anlamlı günü kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Ünver’den Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Ünver’in mesajı şu şekilde:

"Gazetecilere yönelik baskı ve ekonomik zorluklar ne yazık ki 2021 yılında da hız kesmedi. Bir tarafta ‘tek sesli’ medya yaratma çabaları uğruna kamu kaynakları seferber ediliyorken, edilmişken; diğer taraftan bağımsız ve tarafsız yayın yapan ulusal gazete ve televizyonlar ile yüzlerce yerel medya kuruluşu için koşullar her gün biraz daha zorlaşmaktadır.

Önceki yıllarda olduğu gibi, 2021 yılında da; ekonomik ve siyasi zorluklar nedeniyle kapanan gazete ve televizyonlar, işsiz kalan 12 bini aşkın basın emekçisi, salt gazetecilik yaptıkları için saldırıya uğrayan, gözaltına alınan, yargılanan, mahkûm edilen gazeteciler, ifade ve basın özgürlüğünün hiç olmadığı kadar kısıtlandığı, otosansürün olağanlaşması ile halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkından mahrum bırakılması gibi antidemokratik uygulamalarla karşı karşıya kalan medya sektörü, bir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü daha dağ gibi sorunlar yumağıyla karşılıyor.

2021 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke arasında 153 üncü, Uluslararası Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde139 ülke arasında 117'nci sırada olan ülkemiz, dünyada cezaevinde en fazla gazetecinin olduğu ülkeler sıralamasında ise 6'ncı, İnternette Özgürlük Raporu’nda ise ‘Özgür Olmayan Ülkeler’ arasında yer almaktadır. Bu acı tablo, demokrasiyle yönetilme iddiasındaki hiçbir ülkede kabul edilemez. Bizler, gücünü kamuoyundan alan ve meslek etiği ve ahlakı çerçevesinde halkımızın haber alma hakkını kullanabilmesini sağlayacak medyanın, bağımsız ve tarafsız bir denetim organına dönüşerek demokrasimizin temel unsurlarından biri haline geleceğine inanıyor, bu uğurda üzerimize düşecek her görevi ifaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Tüm bu olumsuz şartlar altında dahi kalemini iyiden, doğrudan, güzelden, haktan, hukuktan, adaletten ve ahlaktan yana kullanan gazetecilerin varlığını bilmek ve görmekten duyduğum mutlulukla; içinde bulunduğumuz tüm olumsuz şartlara rağmen, büyük özverilerle görevini yapan başta Karamanımızın kıymetli basın emekçileri olmak üzere, tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; demokrasinin, adaletin ve ifade özgürlüğünün vücut bulduğu bir vasatta gazetecilik yapabilmelerini diliyor; görevini yaparken yaşamını yitiren tüm basın çalışanlarını da saygıyla anıyorum.”

Çayır’ın Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Çağır, yayınladığı mesajında şu sözlere yer verdi:

“Bilginin her geçen gün katlanarak çoğaldığı ve teknolojinin takip edilmesi zor bir hızda geliştiği günümüz dünyasında, medya hayati bir önem taşımaktadır. Görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının etkinliğinin günden güne arttığı günümüzde, gazetecilerimizin üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazladır.

Gazetecilik; fedakârlık, sorumluluk ve bilgi birikimi isteyen son derece kritik öneme sahip bir meslektir. Milli mücadele yıllarında Türk basını, milli birliğin ve beraberliğin sağlanmasında, düşman işgaline karşı ülkenin sesi olmuştur. Haberleri doğru ve tarafsız bir şekilde ortaya koyan basınımızın, toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli payı bulunmaktadır.

Milletimizin ortak sesi olmanın ötesinde, kamuoyunun vicdanını temsil eden ilkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen, yaşadıkları tüm zorluklara rağmen her koşulda kamuoyunu aydınlatmak için büyük bir özveriyle çalışan, yerel ve ulusal basınımızın güzide temsilcilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; görevleri başında yaşamlarını yitiren, basın emekçilerini de saygı ve minnetle anıyorum.”

Editör: TE Bilişim