Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Kamu Denetçiliği Topluluğu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında film gösterimi düzenledi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program , Topluluk Başkanı Mualla Nur Küçükler’in açılış konuşmasıyla devam etti.Yaptığı konuşmada” Kamu Denetçiliği Topluluğu olarak; böylesine önemli bir günde aileden başlayarak hayatımızın heryerin de ve heranında fedakarlıkları,sevgileri ve mücadeleleriyle insanlığın umudunu yeşerten tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.

Hepimizi derinden üzen ,kanayan yaramız olan ; kadına şiddet, çocuğa şiddet,taciz ve istismar gibi olayların hergeçen gün ülkemizde ve tüm dünyada bir hastalık gibi arttığını görüyoruz.Bu dehşet olaylara biz gençler olarak duyarsız kalmamamız gerektiğine inanıyoruz.

Siyaset,ekonomi ve eğitim başta olmak üzere hayatın her alanından kadını dışlayan bir anlayış toplum için büyük bir eksik ve ciddi bir tehdittir. İnsanlık kadın ve erkeğin ortak mimarisi ise ,medeniyet milletlerin insanlaşmış hali ise kadınlık onurunu ayakta tutmak herkesin ve hepimizin görevidir. Tüm insanların şiddetten uzak sağlıklı,huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmelerini temenni ediyoruz.”dedi. Film gösterimi'nin ardından karanfil dağıtımı ile program sona erdi.

Editör: TE Bilişim