ilk etkinlik ;

Vali Fahri Meral, İstiklal Marşının Kabulünün 98’nci yılı ve Şehitler Haftası nedeniyle düzenlenen sergi açılışına katıldı.
 
12 Mart 2019 Salı günü Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Salonunda açılışı gerçekleştirilen resim sergisine; Vali Fahri Meral’in yanı sıra Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
 
Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi akademisyenleri tarafından hazırlanan ve 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Çanakkale Şehitlerinin konu edildiği sergiyi gezen Vali Meral, yetkililerden düzenlenen sergi hakkında bilgiler aldı.
 
İstiklal Marşının Kabulü ve Çanakkale Şehitlerini Anma programı etkinlikleri çerçevesinde açılan sergide,  25 akademisyen tarafından yapılan 30’a yakın eser sergileniyor.
 

ikinci etkinlik ise;

12 Mart 2019 Salı günü gerçekleştirilen ziyarette Vali Fahri Meral, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan’dan merkezde verilen eğitimler ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
 
Merkezde hizmet veren iş, uğraş ve tedavi odası ile beceri ve tedavi mutfağı, gözlem odaları ve yemek salonunda incelemelerde bulunan Vali Meral, incelemelerinin ardından kütüphane ve okuma salonunda eğitim alan Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi danışanlarıyla bir süre sohbet etti.
 
Vali Fahri Meral, Açık Kapı uygulamasına başvurarak Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezinde yaşadıkları ortamla ilgili memnuniyetini dile getirerek kendisini Toplum Ruh Sağlığı Merkezine davet eden merkez danışanlarından Fuat Yetkin adlı vatandaşla da bir süre sohbet etti. Merkezin çalışmalarından çok memnun olduğunu ve kendisinin ruhsal ve toplumsal anlamda oldukça faydalandığını ifade eden vatandaşımız, talebine olumlu yanıt vererek kendisini ziyaret eden Vali Fahri Meral’e teşekkür etti.
 
Ziyaretin sonunda merkez danışanları ve çalışanları tarafından Vali Meral’e kokulu taşlardan isminin yazılı olduğu ve toz pastelden yapılan resmin yer aldığı tablo hediye edildi.
 
Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi; ruhsal bozukluğu olan vatandaşlarımıza sunulan ruh sağlığı hizmetini bir bütün olarak değerlendirerek, rehabilitasyon konusunda hastaların özelliklerine uygun psikososyal destek programları geliştirip, kişilerin bu hizmetlerden en iyi şekilde yararlanması için her türlü önlemi almayı amaçlamaktadır.

Editör: TE Bilişim