Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliğinde yapılacak UNİKOP Enerji Çalıştayı amacıyla hazırlıklar devam ediyor. 
Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının (KOP) ve KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin (UNİKOP) destekleriyle Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öncülüğünde düzenlenecek olan çalıştay, Karaman'da 07 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Çalıştaya tam metin gönderimi amacıyla son tarih ise 24 Kasım 2017.
KOP Bölgesinin, sahip bulunduğu enerji kaynakları ve enerji ayrıntılılığı ile ülkemiz ekonomisinde mühim bir yere sahip bulunduğunu bildiren KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, çalıştayda ‘Enerji ve Çevre, Enerji ve Ekonomi, Enerji Sistemleri’ gibi değişik tematik konuların ele alınacağını söyleyerek şu şekilde konuştu: “UNİKOP Enerji Çalıştayı’nın asli amacı, başta KOP Bölgesi olmak üzere ülkemizin enerji kaynaklarını araştırmak, enerji verimliliği konusundaki incelemelere ışık tutmak, enerji ile alakalı asli stratejilerin saptanmasına katkı sağlamak ve sahip olunan problemler ile alakalı çözüm önerileri geliştirmektir. Enerji kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılması hem bölge hem de ülke ekonomisine mühim katkılar sağlayacaktır. Bu bağlamda başta bölge üniversiteleri olmak üzere yerel ve uluslararası düzeydeki akademisyenler ve incelemecileri  çalıştayımıza katkı sunmaya çağrı ediyorum. Enerji pazarında on sene ortamında Türkiye'de önder il olması beklenilen Karaman'da böylesi mühim bir faaliyete ev sahipliği gerçekleştirmekten son derece mutluyuz. Organizasyonun lüzum ilimiz ve üniversitemiz lüzumse bölgemiz ve ülkemiz adına yararlı olacağını ümit ediyorum."
Çalıştay ile alakalı ayrıntılı bilgiye adresinden ulaşılabilir.

Editör: TE Bilişim