2020-2021 eğitim öğretim yılının birinci dönemini uzaktan eğitimle tamamlayan öğrenciler ikinci döneme 15 Şubat’ta başladı. Milli Eğitim Bakanlığı kademeli normalleştirme kapsamında yüz yüze eğitime geçiş planını uygulamaya 1 Mart tarihinden itibaren başlayacak. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak Karaman’da yüz yüze eğitimine geçişle ilgili detayları kamuoyu ile paylaştı.

Salgın sebebiyle uzaktan erişim yoluyla gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinde 1 Mart itibariyle kademeli olarak yüz yüze eğitime geçiliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan eğitim öğretimin sağlıklı bir ortamda yürütülmesi için okullarda gerekli hazırlıkların yapıldığını ifade etti.

“Okullarda yüz yüze eğitim öğretim faaliyetleri ana dersler üzerinden devam edecek”

15 Şubat’ta açılan okullara ilave olarak tüm resmî ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 (iki) gün yüz yüze eğitim yapılacağını belirten İl Müdürü Çalışkan, “Okullarda yüz yüze eğitimin başlanmasına yönelik okul yöneticilerimizle her kademede toplantılar gerçekleştirildi. İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflar haftada 2 gün, 8. sınıf ile 12. sınıflar okul yönetimlerinin belirlediği gün ve saatlerde okula gidecek. 15 Şubat itibariyle açılmayan köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki ilkokullar ile bunların bünyesindeki anasınıfları hafta da 5 gün yüz yüze eğitim görecekler. Okullarda yüz yüze eğitim öğretim faaliyetleri ana dersler üzerinden devam edecek. Yoğunluk oluşmaması açısından ders saatleri kısa tutulurken ilkokullarda Türkçe, matematik, hayat bilgisi ve İngilizce dersleri verilecek. Ara ders olarak bilinen müzik, beden eğitimi, resim gibi dersler ise uzaktan eğitim ile devam edecek. 5, 6 ve 7. sınıflar şu aşamada uzaktan eğitimle derslerini işleyecekler.” dedi.

“Liselerde yüz yüze eğitim, 12. sınıflarda haftada en az 16, en fazla 24 saat olacak”

Ortaöğretim kademesindeki eğitim öğretim çalışmalarına yönelik bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Çalışkan, tüm resmî ve özel ortaöğretim kurumlarının 12. sınıflarında haftada en az 16, en fazla 24 saat yüz yüze şekilde eğitim kurumu müdürlüklerince belirlenerek derslerin planlanacağını ifade etti. İl Müdürü Çalışkan, yüz yüze eğitimde sınıfların seyreltilmiş şekilde düzenleneceğini belirterek “9, 10 ve 11. sınıflar bu süreçte eğitimlerine uzaktan devam edecekler. Mesleki ve teknik eğitim okullarında öğrenim gören öğrencilerimiz uygulama derslerini yüz yüze, diğer dersleri ise uzaktan eğitim yoluyla sürdürecekler.” diye konuştu.

İl Müdürü Çalışkan, ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde eğitim veren özel eğitim okulları ve özel eğitim anasınıfları ile diğer okullar bünyesindeki özel eğitim sınıflarında haftada 5 (beş) gün yüz yüze eğitim yapılacağını belirterek Bilim ve Sanat Merkezinde de kendi programları dâhilinde yüz yüze eğitime geçileceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim