Açılış kurdele kesiminin ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Tilavetin ardından açılış konuşmalarını yapan şube başkanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Gök, “1951 yılında gençliğe hizmet etme gayesiyle kurulan cemiyetimiz elhamdülillah 70 yıldır bu yolda ortaya koyduğu gayretlerle ahlaklı nesiller yetiştirme yolunda adeta bir çınar oldu. Cemiyetimizin genç nesillere yönelik yaptığı hizmetlerinden biriside nesilleri kitapla buluşturmaktır. Bu kapsamda GSB GPDP kapsamında geçlere hitap edecek içerisinde onların ilgisini çekecek, farklı kaynakta kitapların bulunduğu ve yine onlara ders çalışma ortamı sağlayacak nezih bir ortam oluşturarak Mavera Kitap Kahveyi açıyoruz, Rabbim utandırmasın hayırlı mübarek kılsın ve bizlere bu mutlu günümüzde eşlik eden tüm dostlara şubem adına teşekkür ediyorum” dedi.
Ardından açıklamalarda bulunan Genç İlim Yayma Başkanı ve Proje Koordinatörü  Furkan Çörten, "Heyecanımızı ve mutluluğumuzu taçlandırdığımız bu anda şahitlik ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu projeyi Pandeminin başlarında öğrencilerimize camdan cama değil de candan cana kavuşma ve hizmet etme ümidiyle oluşturduk ve elhamdülillah hayalimizi gerçekleştiriyoruz. Covid-19 Pandemi kapsamında online olarak yapılan etkinliklerimiz artık “ Mavera Kitap Kahve” bünyesinde ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine yönelik farklı farklı içeriklerle geliştirilmiş bir şekilde devam edecek. Burada aktif olarak görev alan kardeşlerimize çeşitli ikramlarımız ve aktivitelerimiz olacak. sizleri bu mekanda ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı bildiriyor hoş geldiniz diyorum" diye konuştuktan sonra misafirler için hazırlanan ikramlara geçildi.
Açılışa ayrıca İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Servet Türegün, İl Müftü Yardımcısı Sırrı Fuat Ateş, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Aydın Kaya ,Gençlik Merkezi lideri ve Proje Denetleyicisi Şakir Topal, İl Sağlık Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Nurullah Koçaj, KMÜ İİF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Duran Ali Yıldırım, STK İl Temsilcileri, Üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim