ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Büyük mütefekkir, büyük mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi 13. yüzyıldan günümüze her dinden, her dilden ve her renkten insanı sevgi ve hoşgörü ile kucaklayan, önemli mesajları ile gönüllerimize sevgi tohumları eken Anadolu’nun önemli manevi mimarlarındandır. 747. Vuslat yıldönümünde saygı ile ve Yüce Allah (C.C)’tan rahmetle yâd ediyorum.

Anadolu topraklarında doğan, feyzi ve ilmi tüm dünyayı kuşatan ve dünya var oldukça da Hak ve hakikat yolcularına rehberlik edecek olan sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü Hz. Mevlana; Hak aşkı ve insan sevgisindeki samimiyeti, fikirleri, eserleri ve her biri hikmet pınarı sözleriyle bütün dünyayı aydınlatmaya devam etmektedir.

Gel... Gel, ne olursan ol, yine gel! İster kâfir, ister Mecusi, ister puta tapan ol, yine gel! Bizim dergâhımız ümitsizlik dergâhı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel..” meşhur sözü ile tüm insanlığı kucaklayarak sadece Hakk’a ve doğruya çağırmıştır.

Yolu âlemi nuruyla aydınlatan Kur’an yolu olan Mevlana Celaleddin Rumi “Ben Kur’an'ın sadık bir kölesiyim, Hz. Muhammed (S.A.V)’in ayağının tozuyum” buyurarak dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun tüm insanları hidayet yoluna, İslam’a davet ederek tüm dünya insanının kalbinde çok önemli bir yer edinmiştir.

Bu duygu ve düşünceler ile Karaman ilimizde 7 yıl yaşayarak ve yine annesi Mümine Hatun’un Karaman’da metfun bulunması ile ilimizi şereflendiren Hz. Mevlana’yı 747. vuslat yıldönümünde; sevgi, saygı, hürmet ve Yüce Allah (C.C)’tan rahmetle yâd ediyorum. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimize, hoşgörüye, barışa ve tüm dünyadaki mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah (C.C)’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim