Asgari ücretliye yapılan artış her tartışmaya ragmen önemli bir artış. 
Emek veren herkese teşekkürler. 
Güzel işleri de takdir etmeli.
Devletimiz özellikle bu yıl tarım sektöründeki belirsizlikler göz önüne alınarak  2022 yılının 2 yarı yılında özellikle çiftçimizin bağkur primi asgari ücret düzeyinde artırılmamalıdır.
Kamuda artışlar genel olarak asgari ücrette uygulanan artış baz alarak yapılmaktadır.
Bağkur prim hesaplaması yani ödenecek en düşük aylık prim hesaplaması brüt asgari ücret esas alınarak yapılmakta. Dolayısıyla asgari ücretin artışı ile beraber bağkur primleri de artmakta. 
Tarım/çiftçi Bağkuru asgari ücrette uygulanan artış %30 zam uygulanırsa  geçmiş döneme ilişkin çiftçi bağkuru primi borcunuz yoksa, prim ödemelerinizi düzenli yapıyorsanız yüzde 5 indirim ile ödeyeceğiniz en düşük tarım/çiftçi 2022 bağkur primleri aylık olarak 1.845 TL,
geçmiş dönem borcunuz varsa ve tarım bağkur priminizi düzenli yatırmıyorsanız son bağkur primi zammı ile birlikte aylık en düşük tarım bağkuru primi ise 2.158  TL olacaktır. 
Tarım/çiftçi bağkuru kapsamında ödenecek aylık Tarım Bağ-Kur primlerine yapılacak %30 artış, zor durumda olan üreticilerimizi prim borçlarını ödeyemez duruma getirir. Yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı düzenli prim ödeyen üreticilerimiz yok diyecek kadar azdır.

Editör: TE Bilişim