Karaman’da şehir içi yolcu taşımacılığında kullanılan 6 hat minibüsünün 16 Haziran Perşembe günü başlattığı kontak kapatma eylemi bugünde devam ediyor. Hafta sonu yapılacak olan Yüksek Öğretim Kurumları sınavına girecek adayların sınav yerlerine ulaşımlarının nasıl sağlanacağı ise merak ediliyor.

Dolmuşların çalışmaması nedeniyle çoğu vatandaş yürüyerek işine gücüne gitmek için çaba sarf ederken, Belediye otobüsleri ise yolcu kapasitesinin üstünde yolcu taşıyor.
Özellikle üniversite öğrencileri memleketlerine gitmek için Otogar ve Tren Garına ellerinde bavulla yürümeyi tercih ederken, Belediye otobüslerinin güzergâh sürelerinin uzunluğu nedeniyle otobüs ve tren saatlerine yetişememe endişesi taşıdılar.
Karaman Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cemalettin Canuylasi, dün yaptığı basın açıklamasında “Belediyemizin belediye otobüslerine 4 yıldır hiç zam yapmayışı ve gelen zamlara rağmen biz mazot zammı artışında taleplerimiz oluyor hala bugün görüşülecek dilekçelerimiz var belediye otobüsü taşımacılığıyla benim esnafımın, öğrenci servisçimin, indi bindinin, taksici esnafımın arasındaki uçurum farkı kat ve kat artmıştır. Bu artış müşteri kaybına da dönmüştür. Esnaf iyice iş yapamaz hale gelmiştir.

 Bu konuya çözüm bulunmazsa kontak kapatmalar devam edecek” demişti.
Dolmuşçuların kontak kapatma eyleminin devam etmesi halinde hafta sonu yapılacak olan YKS sınavlarına girecek adayların sınav yerlerine ulaşımına nasıl bir çözüm bulunacağı ise şimdiden merak konusu oldu.

Editör: TE Bilişim