Karaman’ın Ermenek ilçesinin Güneyyurt Kasabası’ndaki kömür madeni çalışanları maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle grev başlattı.

Alınan bilgiye göre, çalıştıkları maden ocağı önünde toplanan yaklaşık 100 civarı maden işçisi maaşlarının ödenmesini talep etti. İş başı yapmayan maden işçileri ocak yetkilisinin maaşlarını ödemesini istedi. Grev yapan maden işçilerini MHP Ermenek ilçe başkanı Ali Demir’le birlikte ziyaret eden Güneyyurt Belediye Başkanı Ahmet Arı, işçileri dinleyerek konuyu gerekli mercilere ileteceklerini söyledi. Başkan Arı, ‘’Maden ocağında çalışanların büyük bölümü Güneyyurt kasabamızda yaşayan hemşerilerimiz.

Uzun süredir maaş alamadıklarından dolayı mağduriyet yaşıyorlar. Bu hemşerilerimiz ev ihtiyaçlarını karşılayamadıkları gibi bekleyen borçları nedeniyle de sıkıntı içerisindeler. Sorunun bir an evvel halledilmesi ve maaşların ödenmesi için görüşmelerimiz sürdürüyoruz’’ dedi.

Ağustos ayından bu yana maaş alamadıklarını söyleyen Cenne Kömür madeni işçileri, işletme yetkilisi Hatip Özbey’den bir an önce maaşlarının ödenmesini istedi. Maden ocağı çalışanlarının başlattığı grevin başarıya ulaşmaması durumunda, çalışanların ailelerinin de greve katılacakları bilgi edinildi. Grev yapan işçiler, ‘’Maden faciasının üzerinden uzun zaman geçmesine karşın hiçbir yetkili buradaki çalışma şartlarının iyileştirmesi adına adım atmadı. Aylardır ödenmeyen maaşlarımız nedeniyle hepimizin ailesi ve çocukları mağdur durumda. Evimize ekmek götürmek istiyoruz, bundan büyük facia mı olur, birileri ölünce mi yetkililer gelecek’’ diyerek tepki gösterdiler.

Ocak önünde bekleyen işçiler, desteklerinden dolayı ilçe başkanı Ali Demir ve Belediye Başkanı Ahmet Arı’ya teşekkür ettiler.


kaynak: karamanca.net

Editör: TE Bilişim