Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, ıskarta alım konusunda çifçinin alın terini ve emeğini gasp ettiğini bildirerek 'yazıklar olsun' dedi. 

Başkan Bayram açıklamasında , "Elma üzerine Karaman’da yatırımları olan firmaları ve onların ruhuyla aracılık yaparak alım yapan çiftçimizin sırtından para kazanan Allah korkusu olmayanları Allah’a havele ediyorum.

Satın alınan ıskarta elmalardan üretilen konsantre ihracata gidiyor dövizdeki büyük artışa rağmen bazı firmalar üretimi Karaman’da yaptıkları için nakliye avantajı var tüm bunlara rağmen çiftçimizin alınterine emeğini gasp ediyorlar yazıklar olsun.

Karaman’da 2 yıldır yakın takip ettiğimiz mücadele ettiğimiz firmalar rekabet oluşmaması için küçük firmalara her türlü baskıyı yapan bu firmalarla Karaman Ziraat Odası olarak tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. Üreticimizin ıskarta elmasını değeriyle satması için süreci yakın takip ediyoruz..
Elma ıskarta alım merkezlerini sürekli ziyaret edip fiyatları yakın takip ediyoruz. Iskarta elmaları alım merkezlerine satmaya gelen üreticilerimizi ile sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulunmaya devam ediyoruz. Tüm bu zor şartlarda olumsuzluklara rağmen ilimizde geçen yılda alım yapan , bu yıl 60-70-krş arası alım yapan Göknur Firmasına ve yetkililerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 
 

Editör: TE Bilişim