Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi bünyesinde başlayacak olan Deneyap Teknoloji Atölyesi için başvuru süresi uzatıldı.

Milli Teknoloji Hamlesi'nin itici gücünü oluşturmak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın ortak çalışmaları sonucu kurulan Deneyap Teknoloji Atölyeleri için sınav başvuru süresi 30 Eylül’e kadar uzatıldı.

Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gençlik Merkezi’nde açılacak olan Deneyap Teknoloji Atölyelerine ortaokul seviyesi için 4 ve 5. sınıflar, lise seviyesi için de 8, 9 ve lise hazırlık sınıfları başvuru yapabilecek. Öğrenciler e-sınav ve uygulama sınavı olmak üzere iki aşamayı başarıyla tamamladıktan sonra Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanabilecek.

Adayların elektronik ortamda yapılacak olan sınava ön başvurularını https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/ web sitesi üzerinden 30 Eylül 2021 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir.

Ön başvurusu onaylanan adaylara sınav salonu ve sınav saatini seçme imkanı sunulacaktır. Ön başvuru süreci tamamlandıktan sonra sınav yeri ve seans seçimi 1 -30 Eylül 2021 tarihine kadar yapılabilecektir. Ön başvurusunu tamamladıktan sonra sınav salonu ve sınav saatini seçen adayların başvuru aşaması tamamlanmış olacaktır. Adayların başvuru sürecini KYS (Kurumsal Yönetim Sistemi)  https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/  üzerinden mutlaka takip etmeleri gerekmektedir.

Yazılı sınav tarihi 4-24 Ekim 2021, uygulama sınav tarihi ise 6- 7 Kasım 2021 tarihleri arasında belirlenecek merkezlerde seanslar halinde gerçekleşecektir

Editör: TE Bilişim