Başkan Şahin yaptığı açıklamada Karaman Milletvekillerini göreve davet etti.

ÇİFTÇİ MAĞDUR OLDU
Pancar şekerin stratejik bir ürün, nişasta bazlı şekerin(NBŞ) ise adeta bir zehir olduğunu vurguladığı açıklamasına; “Son günlerde Şeker Fabrikalarının satılması tekrar gündeme geldi. Biz Saadet Partisi olarak yıllardır özelleştirmenin yanlış yapıldığını savunduk, Devletin stratejik kurumlarının hiçbir suretle satılmaması gerektiğini diğerler kuruluşların ise Milli ve Manevi kıstaslar getirilerek, Milli kuruluşlara satılması gerektiğini belirttik. Buna rağmen iktidar işbaşına geldiği günden bu yana üreterek gerçek kalkınma yerine, borçlanarak sanal bir kalkınma modelini tercih etti ve aldığı borcu ödeyebilmek için ise hiçbir kıstas gözetmeksizin stratejik kurumları dahi adeta haraç mezat özelleştirdi. Yine bugüne kadar biz Saadet Partisi olarak pancar şekerinin stratejik bir ürün olduğunu, Şeker fabrikalarının daha işlevsel hale getirilmesini ve pancardaki kotanın tamamen kaldırılması gerektiğini vurguladık. Bu çabalarımız sayesinde geçtiğimiz yıllarda satılan şeker fabrikalarının satışı iptal edilmişti. Ancak ABD’li NBŞ lobisinin geçtiğimiz günlerde hazırladığı ve Türkiye’deki Şeker fabrikalarının satılmasını tavsiye ettiği raporun hemen ardından iktidar, 14 Şeker fabrikasını yeniden satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Biz Saadet Partisi olarak bu satışa karşıyız. Bu fabrikalar stratejik öneme haizdir. Daha önce çiftçi, bölgesindeki şeker fabrikasının satıldıktan sonra bir bahane ile kapatılması sonucu mağdur oldu, pancar ekemez oldu.” diyerek başlayan Şahin; daha sonra NBŞ’nin tehlikesine dikkat çekti.
NBŞ ANARŞİYE NEDEN OLUYOR
NBŞ’nin zehirden farksız olduğunu belirten Başkan Şahin; “ Bu fabrikaların satılmasının ekonomiye ve tarıma ciddi bir darbe indireceği açıktır. Ancak hemen her yıl kotası arttırılan NBŞ’nin tehlikesini Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu açıkça ortaya koymaktadır. Kurum, hazırladığı ve ilgili makamlara sunduğu raporda ‘NBŞ zehirdir, insan metabolizmasında anarşiye neden olduğunu’ belirtiyor. Rapordan anlaşılacağı gibi NBŞ toplum sağlığı için son derece tehlikeli. Bu rapora göre kanaatimiz, son yıllarda hastalıklarının artmasının başlıca sebebinin NBŞ olduğudur.” dedi.
RECEP ŞEKER’DEN HASSASİYET BEKLİYORUZ
Milletvekili Recep Şeker’den bu konuya hassasiyet göstermesini beklediklerini söyleyen Şahin; “NBŞ’nin insan vücudunda oluşturduğu bu travma bir çok hastalığa sebep oluyor. Biz NBŞ kotalarının biran evvel düşürülmesini, hatta sıfırlanmasını istiyoruz. NBŞ Fransa, Hollanda, İngiltere gibi ülkelerde yasak. ABD’ de ise NBŞ kotası 5 kat düşürüldü. Dikkat edelim aynı ABD bizden NBŞ kotalarını arttırmamızı ve şeker fabrikalarını satmamızı istiyor. Bu ABD’li NBŞ lobisine soruyoruz. Eğer bu NBŞ insan sağlığına zararlı değilse kalp, siroz, diyabet, obezite gibi hastalıklara yol açmıyorsa neden kendi ülkeniz NBŞ kotasını 5 kat birden düşürdü. Sizin amacınız Türk halkını maddi olarak sömürmek mi? Müslüman Türk halkını hastalandırıp savunmasız bırak mı? Konunun toplum sağlığı açısından son derece önemli olduğu aşikârdır. Önlem alınmaz ise telafisi çok zor sonuçları olacağı açıktır. Hekim olması münasebetiyle Karaman Milletvekilimiz Sayın Recep Şeker beyi, hem aldığı eğitimin gereği hem de İslam’ın emri gereği toplum sağlığını korumak için üzerine düşen görevi yapmaya davet ediyoruz. NBŞ zehrine karşı vereceği mücadelesinde biz Saadet Partisi olarak yanındayız. Kendisinden konu ile alakalı hassasiyet bekliyor, vekili olduğu milletin sağlığını korumaya çağırıyoruz. Bu çağrımız sadece Recep Şeker beye değil tüm hekimleredir, tüm halkımızadır. Bu zehre karşı hep beraber mücadele edelim. Nasıl ki gözümüzün gördüğü düşmana karşı reaksiyon gösteriyorsak, gözle göremediğimiz bizi yavaş yavaş ve hissettirmeden yok eden düşmana karşıda reaksiyon göstermemiz gerekiyor.” dedi.
RECEP KONUK SATIŞI DURDURMALIDIR
Şeker Fabrikalarının satışının tarıma ve pancar ekicisine de zarar vereceğini, bu konuda uzman olan yine Karaman Milletvekilimiz Sayın Recep Konuk beyin müdahale etmesini gerektiğini aktaran Başkan Şahin; “NBŞ kullanımı sağlığımızı bozduğu gibi, Şeker fabrikalarının satışı da ekonomimizi bozar. Tarım ve hayvancılığı derinden etkiler. Şeker fabrikaları satılırsa bir bahane ile kapatılabilir ki NBŞ çetesinin istediği bu. Bunun daha önce örneği de var. Bu kapatılan fabrikanın bulunduğu bölgede pancar ekimini baltalar ve ürün çeşitliliğini azaltır buda toprağın verimini düşürür. Pancardan elde edilen hayvan yeminin üretimini azaltır can çekişen hayvancılığa büyük zarar verir. Karaman Milletvekilimiz Sayın Recep Konuk Beyin şeker fabrikalarının satışının ne denli tehlikeli olduğunun bilincinde olduğu kanısındayız. Şayet İktidar tarım ve hayvancılığın yeniden canlandırılmasını istiyorsa, bu fabrikaların satışını durdurmalıdır. Sayın Recep Konuk’tan bu satışları durdurmak için bir gayret göstermesini istiyoruz. Bilmelidir ki çiftçisinin her daim kazanmasını isteyen biz Saadet Partiler bu satışlara karşı ortaya koyacağı müspet, sonuç alıcı gayretler için kendisini destekleriz.” ifadelerini kullandı.
RAPORU, LOBİNİN YÜZÜNE ÇARPAMADINIZ MI?
Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal’ın ‘Şeker fabrikalarının satışını 40 defa düşüneceğiz.’ sözlerini hatırlatan başkan Şahin, açıklamasını şöyle bitirdi. Sayın Naci Ağbal daha önce şeker fabrikalarının stratejik önemine vurgu yaparak ‘ Türk Telekom, Tüpraş gibi kurumları özelleştirebilirsiniz, ancak iş şeker fabrikalarına gelince bu konuyu 40 kere düşünmemiz lazım.’ demişti. Kendisinin bu sözlerinden dolayı tebrik ediyoruz. Ancak sormadan geçemeyeceğiz. ABD’li NBŞ lobisinin, şeker fabrikalarının özelleştirilmesini istediği raporundan sonra 1 kere düşündünüz mü? Neden alelacele bu fabrikaları satmaya kalkıyorsunuz? Bu raporu bir emir gibimi algılıyorsunuz? Güçlü Türkiye’nin bu raporu yüzlerine çarpacak gücü yok mu?”
 

Editör: TE Bilişim