Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kalaycı mesajında; sorumluluk sahibi her yerel yöneticinin en önemli görevlerinden birinin, engellilerin önüne çıkan engelleri ortadan kaldırmak ve bu özel insanları topluma kazandırmak olduğunu ifade etti. Başkan Kalaycı’nın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı şöyle:
    “Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın artırılması açısından anlamlı bir tarihtir. Engellilik yalnızca bireyi ve ailesini değil toplumun bütün kesimini ilgilendiren önemli bir konudur. Ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda engellilerimize insanca bir hayat sunmak, insani ve hukuki mükellefiyettir. Engellilerimizi mağdur ve meşgul eden asıl pürüzleri kaldırmak, başta biz yöneticiler olmak üzere herkesin gaye ve görevleri arasında yer almalıdır. 
    Sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, iş dünyasında tüm zorluklara rağmen engelli kardeşlerimizin sergiledikleri mücadele, gerçekten takdire şayandır. Bu nedenle engelli kardeşlerimizin, hayatın her alanında hak ettikleri seviyelerde bulunmalarının önü ardına kadar açık tutulmalıdır. Karaman Belediyesi olarak bizler de, engelli kardeşlerimizin samimiyetle ellerinden tutarak onlar için gerekli çalışmaları yapmaya devam edecek ve her zaman yanlarında olacağız. 
    Dünya Engelliler Günü vesilesiyle; Tüm hemşehrilerimizi engelli vatandaşlarımıza yardımcı ve destek olmaya çağırıyor, başta şehrimizde yaşayan engelli kardeşlerim olmak üzere tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, kendilerini ve ailelerini, sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum" dedi. 
 

Editör: TE Bilişim