“27 Aralık 1936’da hayata gözlerini yuman, duruşu ve eserleriyle Türk Milleti’nin gönüllerine taht kuran merhum şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, 83. vefat yıldönümünde rahmet ve hürmetle yâd ediyorum” diyen Başkan Kalaycı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Mehmet Akif Ersoy, yakın tarihimizin en önemli şair ve düşünce adamlarından biridir. Merhum Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, Türk Milleti’nin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmıştır. İstiklalimizin manevi mimarları arasında şüphesiz ki Mehmet Akif Ersoy’un yeri çok ayrıcalıklı ve çok özeldir.

Mehmet Akif Ersoy, hak ve hakikat uğruna verdiği çabayla örnek alınacak bir mücadele ve dava adamı olmuştur. Söyledikleri ve yaşadıklarıyla bir bütünlük arz eden Mehmet Akif; vatan, millet sevgisi ve mücadele azmi ile örnek bir şahsiyet olarak gönüllerimizdeki yerini yücelterek korumaya devam edecektir. Çileyle, mücadeleyle, sürgünlerle yoğrulmuş hayatı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki nesillere de örnek olacaktır. Mehmet Akif Ersoy’a minnet borcumuzu ödeyebilmek için gençlerimize; Akif’teki millet ve vatan sevgisini, dürüstlüğü, mücadele ruhunu, kahramanlığı ve cesareti anlatmalı, yüksek ideallerini, davasını ve heyecanını yaşatmalıyız.

Türk edebiyatında yeni bir çığır açan, fikir hayatımızda derin izler bırakan, ahlak abidesi olarak hepimizin hayranlığını kazanan, milli hafızalara istiklalin yorulmayan kalemi olarak kazınan milli şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 83. yıldönümünde saygı, rahmet ve şükranla anıyor, muhterem hatıralarını saygıyla yâd ediyorum.”

Editör: TE Bilişim