1.Dershaneler Geçmiş Yıllarda  Kapatılmıştır, Dershane Şeklinde Çalışan Yasal Hiç Bir Kurum Bulunmamaktadır.
 2.Özel Öğretim Kursları 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu Ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğine Göre Her Özel Öğretim Kursu İçin Sadece Bir Tane Dersten Kurum Açma İzni Verilmektedir. Bir Kurs Binasında Birden Fazla Ders Veremez, Bu Kurs Binası 10 Katlı Dahi Olsa Ancak Tek Dersten Kurs Verebilir.
3.Her Bir Ders İçin Ayrı Bir Kurs Binası Ve Kurs İzninin Olması Gerekmektedir.
4.Kpss Kursları Da Devlet Memurluğuna Hazırlayan Kurumlardır. Bu Kurslarda Tyt Ayt Sınav Müfredatı Ve Ayrıca Kimya,Fizik,Biyoloji Gibi Dersler İşlenemez, Yasal Zemini Yoktur.
    Yunus kent Özel Öğretim Kursları Olarak Bünyemizde Bulunan Toplam 4 Adet Özel Öğretim Kurs Binamız İle  Fizik,Kimya,Matematik,Geometri,Edebiyat,Türkçe Dersleri Olmak Üzere Toplam 4 Ana Dersten Kurs Vermekteyiz.
  Karaman İlinde Tek Dersten Kurs Veren Özel Öğretim Kursları Olduğu Gibi Bizim Kurslarımız Gibi  4 Ayrı Binada 4 Ana Dersten Kurs Veren Aynı Eğitim Şirketine Ait Özel Öğretim Kursları Da Bulunmaktadır.
 Tek Binada Tüm Dersleri Veriyoruz Veya Birden Fazla Ders Veriyoruz Seklinde Beyanda Bulunanlara İnanılmamasını Gerekli Terettütler Ve Sağlıklı Bilgi  İçin Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ve Cimer Den Araştırılarak, Bilinçli Şekilde Kurslara Kayıt Olunmasını Sonradan Veli Ve Öğrencilerin Mağdur Olmaması İçin Çok Önemlidir, mutlaka Dikkat Edilmelidir.
Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü De Bu Konuda Karamanda Gerekli Çalışmalar Yapmakta Ve Bu Şekilde Kayıt Alan Yanıltıcı Bilgi Verenler Hakkında Gerekli Yasal İşlemleri Yapacaklarını da Bildirmektedirler. Bu Konuda Öz Verili Çalışmalarından Dolayı Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Öğretim Şübesi Müdürüne Ve Personeline Ve Maarif Müfettişlerine De Teşekkür Ederiz Çalışmalarında Başarılar Dileriz.

Editör: TE Bilişim