Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Devlet Su işleri (DSİ) tesisleri toplu asli atma töreni amacıyla Karaman’a geldi.
    DSİ doğrulusunda Karaman’da gerçekleştirilecek olan 8 projenin asli atma töreni amacıyla ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Belediyesi’ni de ziyaret etti. Bakan Eroğlu ve Bakan Elvan, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Belediye Meclis Üyeleri doğrulusunda çiçeklerle karşılandı.
    Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Bakan Veysel Eroğlu ve Bakan Lütfi Elvan’ı Karaman’da görmekten çok büyük sevinç duyduklarını ifade ederek, Karaman’da oluşturulan yatırımlar ile ilgili kısa bulgular verdi ve bu projelerin gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım’a, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, başka Bakanlara ve Milletvekilleri Recep Konuk ile Recep Şeker’e teşekkür etti. 
    Bakan Eroğlu, ziyarette yaptığı konuşmada; Karaman’ın son senelerde oluşturulan yatırımlarla bölgenin resmen bir kavşak noktası mevkisine yaklaştığını vurguladı. Devlet olarak Karaman’a her türlü desteğin verildiğini ifade eden Bakan Eroğlu: “Karaman’ın soyadı gibi çalışkan çok kıymetli bir Belediye Başkanı var. Karaman’da çok mühim projelere imza attı, kendisini takdir ediyorum. Bakanlık olarak bizler de kendine her türlü desteği veriyoruz. Bakanlığımız yapısında Karaman’a yaptıklarımıza baktığımızda; Öncelik ile içme suyu konusu ile ilgili İbrala Barajından Karaman’a akacak olan tatlı suyun 16 Aralık tarihine kadar verileceğini ifade edeyim. Yine DSİ olarak; Karaman’a 7 baraj, 6 gölet inşa ettik, 6 derenin ıslahını tamamladık ve 76 bin 870 dekar araziyi sulamaya açtık. Ağaçlandırmadan söz edecek olursak yemyeşil bir Karaman amacıyla 65 Milyon fidanı toprakla buluşturduk. 2 kent ormanı, 5 bal ormanı ve 6 mesire yeri tesis ettik ilaveten 9 noktaya meteoroloji izlenim istasyonu kurduk. Yine Karaman Belediyesi ve Bakanlığımızca yaptırılan Türk Dünyası Kültür Parkı’nda da çalışmalar bütün süratiyle sürüyor. Ben kendimi Karaman’ın 4. Vekili gibi hissediyorum. Sayın Bakanımız Lütfi Elvan ve Milletvekillerimizle beraber Karaman’a olan hizmetimiz devam edecek” dedi.
    Baba ocağı Karaman’da bir kez daha bulunmaktan memnuniyet duyduğunu bildiren Bakan Elvan ise konuşmasında: “Ben ilk olarak ülkemize ve Karaman’a oluşturulan yatırımlarda büyük emeği olan Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na, vazifeye geldiği günden bu yana Karaman amacıyla bütün imkânlarını kullanan Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten Karaman’ın çehresi değişiyor, mühim bir cazibe merkezi durumuna geliyor. Yapılamaz denilen çoğu projeyi teker teker yaşama geçiriyoruz. Devam eden projeler var. Biz bu kent amacıyla her türlü desteği hükümet olarak, bakanlık olarak veriyoruz. Yapılan projeleri takip ediyoruz. Karaman kendi ölçüsünde örnek bir kent olma yoluna gelmeye başladı. Bu beraberlikle inşallah önümüzdeki senelerde Karaman çok daha güzel olacak” dedi.
    Ziyaretin sonucunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, anı defterini imzalayarak belediyeden ayrıldı.
 

Editör: TE Bilişim