Bugün Ayrancı Ak Parti İlçe Kongresinden dolayı hareketli bir gün geçirdi. Çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen AK Parti Ayrancı İlçe Kongresinde Avni Gümüşalan tek liste ile seçime girdi.

Şehitlerimiz için Kur’an tilaveti ile başlayan kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşımız ile devam etti. 
Daha sonra AK Parti Genel Merkez Karaman Koordinatörü Mehmet Sait Kayan Divan Kurulu Başkanı seçildi.
Şehitlerimizi anarak konuşmasına başlayan Sayın Kayan, kongrelerin gerekliliğinden bahsetti.
Daha sonra mevcut Ayrancı İlçe Başkanı Avni Gümüşalan konuştu. Kendini tanıtan Ayrancı İlçe Başkanı Avni Gümüşalan aday olduğunu açıkladı ve delegelerin oylarına talip olduğunu belirtti.

Ayrancı İlçe Başkanından sonra konuşmak üzere kürsüye davet edilen Karaman AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan konuşmasında ilk olarak İdlipte hain saldırı sonucunda şahit olan mehmetciklerimizi anarak Allahtan rahmet diledi. Hem sahada hem de masada kazandığımızı belirten Başkan Çağlayan, “Türkiye, kendi öz kaynaklarıyla Esed rejimine ağır bir bedel ödeterek, Suriye’nin geleceğinde söz sahibi olma kararlılığını ortaya koymuştur. Artık Türk askerine yönelik herhangi bir saldırının yanıtsız kalmayacağı açıkça anlaşılmıştır. Türkiye, aynı zamanda Batılı devletlerin İdlib sahasındaki koşulları dikte etmesine izin vermeyeceğini ortaya koydu. Kendi göbeğimizi kendimiz keserek, bölgede kimsenin maşası olmayacağımızı gösterdik. Türk savunma sanayii, İdlib krizinde rüştünü ispat etmiştir. Bu alana yapılan yatırımların ne kadar isabetli olduğu bir kez daha anlaşılmıştır.” dedi.

Kongrelerin bir bayrak yarışı olduğunu hatırlatan İl Başkanı, bugün burada Ayrancı İlçemizin kongresini yapıyoruz. Hayırlara vesile olmasını temenni ederim.” dedi
 
İl Başkanından sonra Karaman Milletvekili Av.Selman Oğuzhan Eser konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Şehitler Tepesinin boş kalmayacağını vurgulayan AK Parti Milletvekili, “kongrelerimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Son olarak AK Parti Milletvekili Dr.Recep Şeker Konuşmasına şehitlerimizi anarak hem sahada hem masada kazandığımız belirtti. Recep Şeker, “Ayrancı Kongremiz hayırlı olsun.” dedi

Konuşmalar bittikten sonra Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın delegelere ve kongreye katılanlara seslendiği video yayınlandı ve oy kullanımına geçildi.
 
Avni Gümüşalan Kimdir?

Evli ve iki çocuk babası olan Avni Gümüşalan Ayrancı’da hayvancılık ve çiftçilik yapmaktadır.

Editör: TE Bilişim