Akşener; “El ele vereceğiz ve bu harami düzeni yıkacağız”
Akşener; “o esnaf dükkanları Türkiye’nin özetidir. O esnaf dükkanlarının içinde Türkiye vardır, Türk Milleti vardır ve Türkiye’nin gerçek dertleri vardır” 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karaman’da vatandaşlarla bir araya geldi.
Genel Başkan Akşener, çeşitli ziyaret ve Ermenek ilçesinde ziyaretlerde bulunmak üzere Karaman’a geldi.
Karaman Tren Garı önünden parti otobüsüne binen Akşener, İYİ Parti Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu’yla birlikte vatandaşları selamlayarak İsmet Paşa Caddesi üzerinde bulunan parti binası önüne geldi.
Akşener, burada vatandaşlarla bir araya gelerek, konuşma yaptı.
Akşener, konuşmasında şunları söyledi:
“Bugün aranızda olmanın başka bir nedeni var. Hem Türkçe’nin Başşehrindeyim, Türkçenin şehrindeyim, hem de Anamın şehrindeyim. Dolayısıyla iki heyecan bir arada. Karamanoğlu Mehmet Bey’i rahmetle şükranla anıyorum. Bugün burada güzel Türkçemizi konuşuyorsak onlara borçluyuz, Allah onlardan bin kere razı olsun, Allah bizleri onlara layık olmayı nasip etsin. 
İkinci bir heyecanım var, Rahmetli anamın ailesinin buradan göç ettiği, Osmanlı devrinde balkanları Yunanistan’ı Bulgaristan’ı Müslümanlaştırma ve Türkleştirmek için gönderilen Türkmen aşiretlerinden birine yani Avşarlara mensup Karamanlı bir ananın kızı olarak buradayım. Size heyecanımı anlatmam mümkün değil.
Uzun bir zamandır esnaf esnaf ilçe ilçe il il geziyorum, esnafları gezme nedenim şudur. Çünkü esnaflarımız için müşteri velinimettir, ve hizmet üzerinden daha iyi hizmet verebilmek üzerinden daha iyi mal satabilmek üzerinden rekabet edeler. Ama çok uzun bir zamandır maalesef Türkiye’de seçmen velimet olmaktan çıkmıştır. Yani siz kimsiniz kıymeti harbiyeniz yoktur. Seçime yakın değerlerimiz üzerinden inançlarımız üzerinden hayat tarzlarımız üzerinden birbirimizin karşısına dikilip birbirimize düşman edilip ondan sonra ceketimi assam seçilirim anlayışı üzerinden bir siyaset uygulanıyor Türkiye’de. Halbuki o esnaf dükkanlarının içinde sanayicinin ürettiği malı buluyorsun, yani bir anlamda işçinin alın terini görüyorsun, o dükkanların içinde o malı satan asgari ücretli çalışan istihdam edilmiş kardeşlerimiz var, onlarda müşteriye hizmet edenler. Sonra o dükkanların içinde müşteri olarak gördüklerimiz var, kimdir; çiftçiyi görürsünüz, elma üreticisini görürsünüz, buğday üreticisini görürsünüz, eskiciyi görürsünüz, işsiz gencin anasını görürsünüz, atanamayan öğretmeni görürsünüz. 92 Puan almış buna karşılık mülakatta elenmiş 58 puanlı ayısı olan dayısı olan gencin atandığı umutsuz çocukları yada anasını görürsünüz.
Dolayısıyla o esnaf dükkanları Türkiye’nin özetidir. O esnaf dükkanlarının içinde Türkiye vardır, Türk Milleti vardır ve Türkiye’nin gerçek dertleri vardır. 
Uzun bir zamandır sizin derdiniz konuşulmuyor, sizin derdiniz konuşulduğu takdirde çözüm üretmek lazım, çözüm üretmek için 5 maaşlı 10 maaşlı israf abidesi yan gelip yatan, kifayetsiz, muhteris pudra şekerci danışmanların işten çıkarılması lazım. Haram olsun zıkkım olsun. Eğer o dükkanların içindeki hayatların dertlerini duyar ise biraz öce buraya gelirken Çumra’da durduruldum bir besici dedi ki anaları kesmeye gönderiyoruz, yani gebe inekleri kesime gönderdiğini söylüyor. Ayıptır be günahtır, diyor ki hiçbir destek olmadı ama buna karşılık o zamlar neticesinde bizim gibiler anaları, yani gebe inekleri kesime gönderiyoruz. Şimdi bunu duyduğunuz zaman çözmek zorundasınız, e çözmek zor iş, o zaman Türk Telekom’un 24 Milyar Lirasını Hariri’lerin cebine koyamazsınız, EYT’linin meselesini çözmek zorunda kalırsınız, atanamayan öğretmenlerin derdini çözmek zorunda kalırsınız. Buğdayın ekim zamanı gübre atamayan çiftçimizin bari Nisan’da atalım dediği gübreyi ücretsiz çiftçinin eline vermek zorunda kalırsınız. Ama o zaman 5 müteahhidimizin vergisini silemezsiniz. Bir seferde silinen verginin karşılığı o gübrenin bedava çiftçinin eline verilmesi demektir. Hariri’nin cebine konulan 24 milyar lirayla bir yıl boyunca ilkokuldan liseye 15 milyon öğrencimize sabah ve öğle yemeği verirsiniz. Ama o çocukları biliyor musunuz okula aç giden öğrencilerimiz, çocuklarımız var bizim. Yazıklar olsun size sarayda oturanlar, haram zıkkım olsun sarayda oturanlar, eğer siz o dükkanların içindeki hayatları dinlerseniz o hayatların sorunlarına çözüm üretmek zorunda kalırsınız. Emeklinin en düşüğü en az Asgari ücret kadar olmalıdır. Asgari ücret yeni zamlara göre güncellenmelidir. Siz bu ülkenin en kıymetli insanları gençleri ve emeklilerini açlığa yokluğa umutsuzluğa mahkum ederseniz o 500 milyon dolarlık uçaklarda gezmeniz haramdır haram, kul hakkıdır.
2,5 Yıldır o dükkanların içinde ben hiç kendi partimi övmedim, başka bir siyasi partiyi yermedim, o dükkanların içinde bulunan kardeşlerimin dertlerini grup konuşmalarımda kamuoyuna o sesleri ilettim. Sonra arkadaşlarımız kanun teklifi verdiler, araştırma önergeleri verdiler ve o dertleri kamuoyu gündemine getirdiler. Sonuç malummmm.
Bütün bu dertlerin konuşulması yerine dövüştürülmüş, komşunun komşunun karşısına dikilip, birbirimizin farklılıkları ile dövüştürülmüş olduğumuz bu güne kadar o düzeni o harami düzeni birlikte yıkıyoruz. Nasıl yıkıyoruz, sandıkta yıkıyoruz. Nasıl yıkıyoruz helal oylarımızla yıkıyoruz, demokrasi ile yıkıyoruz. 
Ve nasıl müşteri velinimetse seçmen de velinimet olmalıdır. El ele vereceğiz ve bu harami düzeni yıkacağız.”
Akşener, daha sonra cadde üzerinde bulunan esnafları ziyaret etti. Esnaf ziyaretinin ardından Akşener, Mersin’in Mut ilçesine hareket etti. 

Editör: TE Bilişim