Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş mücadeleler veren Türk kadını, büyük bir özveri ve hassasiyetle dün olduğu gibi bugün de Güçlü ve Büyük Türkiye’mizi 2023, 2053’lerin hedeflerine taşıma yolunda toplumsal dayanışmanın mihenk taşı olarak ülkemizin üstlendiği misyon ile de dünya kadınlarının sesi, nefesi ve yeşeren umududur.” diyen başkan sözlerine hadisle örnek vererek devam etti.
“Kadına verilen değerin ne kadar büyük olduğunu anlamak için ‘Sizin hayırlı olanınız ailesine hayırlı olandır. Ben ailesine en hayırlı olanınızım.’ , ‘Kamil İmana sahip Müslüman ahlâken güzel olandır. En hayırlı mü’min de eşine karşı ahlâkı en iyi olandır.’, ‘Cennet anaların ayakları altındadır.’ hadislerini bilmek ya da öğrenmek yeterlidir.” dedi.

Kadına şiddet konusuna da değinen Başkan Çağlayan, ”Kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuzu özellikle belirtiyor, şiddetin önlenmesine kararlılıkla devam edeceğimizin de altını çizmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Başkan, “Anne, eş ve kardeş gibi en yüce unvan ve değerleri uhdesinde barındıran kadınların eğitimli, açık fikirli, düşünen, üretime ve yönetime aktif bir şekilde katılan bireyler olmaları ülkemizin aydınlık geleceği açısından da son derece önemlidir. Bu vesileyle, başımızın tacı ve yarınlarımızın mimarı olan kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”dedi.
 

Editör: TE Bilişim