Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Karma Digital sergi Açıldı. 
Küratörlüğünü Betül Serbest YIMAZ’ın üstlendiği sergi Rektör Prof. Dr. Namık Ak’ın takdimi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Rektör mesajında, Sanat: tüm tezahür şekillerinde varlık ve hayatı idrak etme noktasında kültür ve medeniyetimizin en mühim temel taşlarından birisidir.
Bizlerde bu idrak ile:
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi olarak bilimin yanında sanatında gelişmesine katkı sağlamak için tüm gücümüzle çalışmaktayız, kuruluşumuz itibariyle genç bir üniversite olmakla birlikte kısa zamanda hem akademik performansta sürekli yükseliş eğilimi gösterdik hem de şehrimizin her anlamda gelişmesi için bilim ve sanatta sayısız etkinliğe imza attıkSalgın döneminde de hem eğitim-öğretim faaliyetlerimize hem de bilim ve sanat alanında etkinliklerimize ara vermeden devam ettik.
Bugün de böyle bir etkinliğin açılışında bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Kadim bir kültür ve medeniyet şehri Karaman’da kurulmuş üniversitemiz, İslami Türk toplumunun bedii varlıklı münhasır meziyetlerini aşikar eden sanata ayrı bir ilgi duymakta bu konuda yapılan bilimsel ve sanatsal çalışmalara ehemmiyet vermektedir.
8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesi ile tüm kadınlarımız şahsında tertip edilen sanal sergimizin gerek akademiye ve araştırmacılarımıza gerekse halkımıza yeni ufuklar açması ve katkı sağlaması temennisi ile hayırlara vesile olmasını diliyorum. Son olarak Karaman ilimizle müsemma olan Yunus’un dili ve Güzel Türkçemiz İle: Tüm Emeği Geçen Başta kıymetli sanatçılarımız olmak üzere tertip komitesi ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.


Toplam 22 eserin yer aldığı karma sergi;  Prof. Dr. Abdülgani ARIKAN,Prof. Dr. Birsen ÇEKEN, Prof. Dr. Gültekin  AKENGİN, Prof. Dr. Fatih BAŞBUĞ, Prof. Dr. Hüseyin ELMAS, Prof. Dr. Melek GÖKAY, Prof. Dr. Meltem KATRANCI, Prof. Dr. Mehmet ÖZKARTAL, Prof. Dr. Metin EKER, Prof. Dr. Murat ERTEKİN, Prof. Dr. Mutluhan TAŞ, Doç. Dr. Attila DÖL,Doç. Elçin ÜNAL, Doç. Dr. Emrah UYSAL, Doç. Dr. Memduha Satır KAYSERİLİ, Doç. Dr. Meral Batur ÇAY, Doç. Dr. Mustafa DİĞLER, Doç. Dr. Muzaffer YILMAZ, Doç. Dr. Oğuz YURTTADUR, Doç. Dr. Rasim SOYLU, Doç. Dr. Şemsettin Ziya DAĞLI, Doç. Dr. Zühal BAŞBUĞ, Dr. Öğr. Ü. Ahmet AYTAÇ, Dr. Öğr  Ü. Ahmet TÜRE, Dr. Öğr. Ü. Ahmet Hakan YILMAZ, Dr. Öğr. Ü. Ayşe Tanrıver CELASİN, Dr. Öğr. Ü. Betül Serbest YILMAZ, Dr. Öğr. Ü. Derya KONUK, Dr. Öğr. Ü. Emre ŞEN, Dr. Öğr. Ü. Fahrettin GEÇEN, Dr. Öğr. Ü. Hülya KAROĞLU, Dr. Öğr. Ü. Mehmet SAĞ, Dr. Öğr. Ü. Nihat ŞİRİN, Dr. Öğr. Ü. Orhan DİKENER, Öğr Gör.Dr. Bengütay HAYIRSEVER, Öğr. Gör. Dr. Emine Nur Yılmaz ARIKAN, Öğr. Gör.Ceyda GÜLSEVER, Öğr. Gör. Eda CERİT, Öğr. Gör. Gülşen KAHRAMAN, Öğr. Gör. Hande Soysal DEMİRCİ, Öğr. Gör. İsmail BALTACI, Öğr. Gör. Mithat KANDEMİR, Öğr. Gör. Mustafa KONUK, Öğr. Gör. Müzeyyen Aksöz ŞEN, Öğr. Gör. Necmettin ERTUNÇ, Öğr. Gör. Özgül YİĞİT, Öğr. Gör. Seda DİLAY, Öğr. Gör., Şeyda GÖKNUR, Öğr. Gör. Tekin BAYRAK, Öğr. Gör. Tevhide AYDIN, Arş Gör. Dr. Ahmet Fatih ÖZMEN, Arş Gör. Ali Ertuğrul KÜPELİ, Arş. Gör. Ömer Oytun ONUR, Ali Rıza KANAÇ, Ebru ŞENLİK, Kadriye YILDIRIM ULAŞ, Ömür Burcu HANEDAR, Yeliz HAMURİŞCİ’nin eserlerinden oluşuyor.
Sergi, https://kmu.edu.tr/stm adresinden izlenebilinecek.

İZLEMEK İÇİN TIKLA

 8 MART

DÜNYA KAFINLAR

GÜNÜ DİJİTAL SERGİ.pdf

Editör: TE Bilişim