Bugün 10 Kasım. ....Haber sitemize ulan 10 Kasım mesajlarını yayınlıyoruz.

Ak Parti Karaman Milletvekili, Tbmm Tarım, Orman Ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk’un
Atatürk’ün Vefatının 79. Yıldönümü Nedeniyle Yayınladığı Anma Mesajı

İstiklal Harbinin Lideri ve Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 79’uncu yıldönümünde eksilmeyen minnet, saygı ve rahmet duygularıyla anıyoruz.
Milletimiz için 10 Kasım’lar acıyla yâd edilen bir anma gününden ibaret değildir. 10 Kasım’lar, O’nun bıraktığı mirasa, mirasçılarının bir kez daha sıkı sıkıya sarıldığı, O’nu anarken O’nun emanetine sahip çıkma iradesi ve kararlılığını pekiştirdiği günlerdir. 10 Kasım’lar istiklal-i tam düsturundan sapmayan milletimizin hür ve bağımsız bir millet olarak var olma ve onurlu bir gelecek için kendi kaderine hükmetme mücadelesinin kahraman önderinin hatırasında, başardıklarından güç alarak geleceğe daha kararlı yürümek için dersler çıkarma ve O’nun kararlılığından ilham alma vesilesidir.
Türk milletinin O’nun liderliğinde verdiği bağımsızlık savaşının ve muasırlaşma hamlesinin dünyada bir eşi daha yoktur. Atatürk’ün milletimizle birlikte, mazlum milletlere örnek olan ve 20’nci yüzyılın bütün bağımsızlık savaşlarına ve istiklal mücadelelerine ilham veren başarısı, sonsuza dek bize ışık tutacak ve güç verecektir. Atatürk, vefakar ve kadirşinas milletimizin kalbinde ve zihninde daima yaşayacak ve milletimiz düştüğü noktada ayağa kalkmasına önderlik eden, O’nun manevi liderliğinde çağları aşan tarihi yürüyüşünü ebediyete kadar sürdürecektir.
Atatürk, bizlere emanet ettiği Cumhuriyet’le birlikte kalbimizde, fikirlerimizde, O’ndan aldığımız ilhamla yaptığımız işlerde ve dualarımızda dipdiri, capcanlı yaşamaya devam ediyor ve devam edecek.
Cumhuriyetimizin istiklal ve istikbali için O’nun gösterdiği hedefe sapmadan ilerliyor, Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 79’uncu yılında bir kez daha rahmet, minnet, saygı ve bağlılıkla anıyoruz. Dualarımız O’nunla ve O’nunla birlikte istiklal mücadelesi veren silah arkadaşlarının yanı sıra Cumhuriyetimiz ile milletimize hizmet etmiş isimli, isimsiz kahramanlarımızla ve O’nun ve Onların emaneti vatanımızı ve birliğimizi müdafaa için kahramanlıklarını şükranla andığımız kahraman şehit ve gazilerimizle.

REKTÖR AKGÜL’ÜN 10 KASIM MESAJI
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 79. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz. 
Onun hatırasına sahip çıkmak demek en başta milli mücadele ruhuna sahip çıkmak, milleti ve devletinin bekası için tüm imkanlarıyla seferber olmak demektir; zorluklar karşısında hiçbir zaman yılmamak, milletine sonuna kadar inanmak ve güvenmek demektir.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ailesi olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının aziz hatıralarını layıkıyla yaşatarak milli birlik ve beraberliğimize, bölünmez bütünlüğümüze, milletçe bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımlarımıza ve güçlü Türkiye hayalimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım ve üniversitem adına Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanı uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi de şükran ve minnetle yad ediyorum."

AK Parti İl Başkanı Mehmet Er;

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 79. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

Büyük fikir ve eylem insanı olarak ülkemizin bugünlere ulaşmasında büyük payı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşma ideallerine bugün her zamankinden çok daha yakınız. Onun en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizi korumak ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni daha da ileriye taşımak için çalışıyoruz. Türkiye, Ak Parti Hükümetlerinin gerçekleştirdiği büyük reformlar sonucu, ekonomiden ulaşıma, eğitimden kültüre, sanayiden tarıma, sağlıktan turizme, insan haklarından kültür sanata, bilimden dış ticarete kadar her alanda çok üstün başarılar sergileyerek ekonomik anlamda dünyada büyük güce ulaşmıştır. Türkiye Cumhuriyeti bütün engellemelere rağmen tek yürek halinde tarihi yükselişini sürdürecektir.

Şehit ve gazilerimizin bizlere bıraktığı bu mirası daha yüksek konumlara çıkarmak en büyük hedefimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan 79 Yıl önce ayrılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, tarih yazan tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

BELEDİYE BAŞKANI ERTUĞRUL ÇALIŞKAN’IN 10 KASIM MESAJI

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan mesajında; “Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşı’nın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79. sene-i devriyesinde saygıyla ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

Çalışkan; “Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün, “En büyük eserim” dediği ve gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni atalarımızdan aldığımız güç ve ilhamla daha ileri seviyelere taşımak, daha güçlü hale getirmek ve muasır medeniyetler seviyesine yükseltmek için mücadele veriyoruz. 

İçinde bulunduğumuz coğrafyada, bin yıldır olduğu gibi yine milletimizin birliğine ve bütünlüğüne yönelik arkası kesilmeyen saldırılara maruz kalıyoruz. Varlığımıza ve birliğimize yönelik yapılan bu saldırılarda şehit olan vatan evlatlarımızın acısını yüreğimizde taşıyoruz. Tüm bu zorluklar karşısında hainlerin asla başarılı olamayacaklarına, “tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet”  ilkesi etrafında sürdürdüğümüz mücadelenin başarıya ulaşacağına inancımız tamdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te vatanın en zorlu günlerinde istiklal ve istikbal mücadelemizi başarıya ulaştırmıştı.

Milletimizle birlikte, tıpkı 15 Temmuz gecesi olduğu gibi, bir olarak, beraber olarak kardeş olarak bu zorlu günlerin üstesinden geleceğiz. Yolumuzdan asla sapmadan 2023, 2053, 2071 hedeflerimize doğru emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79. yıldönümünde saygıyla ve minnetle anıyorum” dedi.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU,Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79.yıldönümü nedeni ile mesaj yayınladı.
Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU mesajında; “Mustafa Kemal Atatürk, hayatı boyunca, kendisini, varlığından güç aldığı büyük milletimize adayan kahraman bir komutan, muktedir bir politikacı ve büyük bir devlet adamıdır. Atatürk, Ülkemizin içinde bulunduğu en zor zamanlarda, kararlılığın, azmin, sabrın timsali olmuştur.
Atatürk ve silah arkadaşları vatanımızı bölerek milletimizi esaret altına almak isteyenlere Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da olduğu gibi ülkemizin her köşesinde hak ettikleri cevabı fazlasıyla vermiştir.
Aziz milletimiz de bu ruhla 15 Temmuz 2016 günü ülkemizi teslim almak isteyen karanlık odakların karşısında kahramanca bir duruş sergileyerek ülkemizin birlik ve beraberliğini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.
Şehit kanlarıyla sulanmış bu kutsal topraklarda ‘Ezan Dinmez Bayrak İnmez’ diyerek karanlık odaklara karşı mücadelemiz son nefesimize kadar sürecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının 79. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını, vatanımız uğruna canlarını ve kanlarını hiçe sayan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyorum.“ dedi.

Editör: TE Bilişim