Erbay Hocam alt karın kası hangi bölgemize verilen isimdir ve görevi nedir?

Göbek deliği ve çevresindeki bölgedeki kaslara verilen isimdir. Bu bölge yağlanmaya bağlı sarkmaların yoğun yaşandığı bir alandır. Omurganın ani hareketlerini dengeleme, yüksek ağırlıklar altında destek sağlama ve nefes alma pürüzsüzlüğüne yardım etme gibi işlevleri vardır. Zor bir bölgedir çünkü yapısı gereği kolaylıkla yağ ile dolmaya hazırdır. Vücudun ortalama olarak ortasında yer alan bir kas grubu olarak dengede de önemli bir görev üstlenir.

Alt karın kası çalışmaları nasıl yapılabilir?

Plank ve mekik en fazla tercih edilen hareketlerin başında gelir.  Bu kasların çalışımında sadece ağırlık çalışması yetmez. Farklı ekipmanlar ile çalışmakta fayda vardır. Kablo bunlardan biridir. Sabırla çalışılması gereken ve hızlı sonuçlar beklenmemesi elzem olan bir kas grubudur. Aşırı yüklenme çeşitli problemlerin ortaya çıkmasına neden olabilir.

Programı belirlerken bir uzmandan destek almak hem gelişimin sürdürülebilir olması ve vücudun zarar görmemesi adına son derece önemlidir. Spor salonuna gidecek vakit veya imkan olmasa bile uzmanların yazı ve paylaşımları takip edilebilir. Sosyal medya hesaplarımdaki ilgili paylaşımlarımı takip edebilirler. Soruları her zaman mail ve benzeri araçlar üzerinden cevaplamaya çalışıyorum. Unutmamak gereken konu, vücut geliştirmeyi keyifli yapalım ama bunu bir oyun gibi kesinlikle görmeyelim.

Editör: TE Bilişim