Şehit İsmail Erez İHO olarak bilinen ismin Şehit Hakan Yılmaz İmam Hatip Orta Okulu olarak değiştirildi. Şırnak'ın idil ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada Şehit olan Hakan Yılmaz'ın cenazesi Karaman'ın gördüğü en büyük katılımlı cenaze töreni olmuştu. Hakan Yılmaz İmam Hatip Orta Okulunun bulunduğu Kırmahalle civarında tanınan sevilen bir kişiydi. Mahalleli ve komşuları İmam Hatip Orta Okuluna isminin verilmesinden dolayı çok memnun oldular.
Fakat dün akşam saatlerinde yerel basının e postalarına düşen Cumhurbaşkanına yazıldığı iddia edilen bir eposta büyük tepki topladı. karaman24.com'un epostasınada gelen bu açıklama ile ilgili olarak bir araştırma yaptık. Eposta Adem Ademoğlu adı ile açılmış, ve tam adresi [email protected] olarak geçiyor. Yazıldığı iddia edilen mektupta ise "Karaman İmam Hatip Orta Okulu Velileri" şeklinde başlıyor. Yazıldığı iddia edilen mektup, okulun bahçesine cami yapılması talebiyle başlayarak, asıl amacını sona saklıyor. Yazının devamında okulun isminin değiştirilmesi eleştirerek Karamanlı Şehit Hakan Yılmaz'ın yakınları ve Ailesini üzecek şekilde eski isme dönülmesi isteniyor.
Araştırmalarımız sonunda sahte isimle yollanan epostayı ciddiye almayarak, Şehit Hakan Yılmaz'ın Yakınları ve Yetkililerle görüştük. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri; "Orta Okulumuza Karamanlı Şehidimiz Hakan Yılmaz'ın isminin verilmesi ile ilgili olarak bize herhangi bir şikayet gelmedi. Hatta Şehidin isminin verilmesi takdirle karşılandı." şeklinde bilgi aldık. Kaimder ve KaramanÖnder yöneticileri de; "Okulumuza Karamanlı Şehidimiz Hakan Yılmaz'ın isminin verilmesi bizi çok mutlu etti." dedi.

Algı Operasyonu mu Yapılıyor

Hakan Yılmaz isminin neden rahatsızlık verdiği ile ilgili yaptığımız araştırma sonucunda Şehidimizin Şırnak'ta çatışmaya girdiği evde bulunan 19 teröristin bir çoğunun Fetö bağlantılı bölücü örgüt destekçisi olduğu iddia edildi. İddialara göre, Yılmaz şehid olmadan öldürdüğü 6 teröristten bir çoğununda fetö pkk ilişkisi bulunuyor. Bu nedenle isimsiz bir adresten eposta gönderilerek Şehit Hakan Yılmaz'ın isminin İmam Hatip Okuluna verilmesinin önlenmesi amacıyla algı operasyonu oluşturmaya çalışılıyor. Eğer bu şekilde Cumhurbaşkanlığına bir şikayet dilekçesi yazıldı ise bunun gerçek bir kişi tarafından yapılması gerekiyor. Fakat ortada sedece bir eposta adresi var. 
Haberle ilgili olarak Şehit Hakan Yılmaz'ın yakınları ile görüştük. Ailesi ve Mahallede bulunan sevenleri olarak oldukça üzüldüklerini belirttiler. Sİtemize yaptıkları açıklamaya noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz.

Şehit Yakınlarından Açıklama

"Bizler 8 mart 2016 tarihin de Şırnak İdil’de 6 Pkk’lıyı öldürerek Şehit olan Hakan Yılmaz’ın ailesiyiz. Hakan Yılmaz isminin verildiği imam hatip orta okulunun bulunduğu mahallenin damadıdır. Bunun için isminin o okula verilmesini istemiştik. Tabi ki İsmail Erez’de bu ülkenin şehididir.Kendisi İstanbul Bakırköylü’dür. Kendisi Fransız Başkonsolusluğunda 1975 yılında asala tarafından şehit edilmiştir. Şehitlerin isminden rahatsız olunması bizleri son derecce rencide etmiştir. Bundan sonra haber yaparken daha dikkatli olunması konusunda şehit ailelerinin düşünülmesini istiyoruz. O mahallenin bu isimden rahatsız olma ihitmali yokken bir tarafan rahatsız olanlarıda merak etmekteyiz."
 

Editör: TE Bilişim