Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Karaman’daki Siyasi partilerin, STK’ların ve bürokratların davet edildiği yemekli toplantıda bir araya geldiklerini belirten Başkan Şahin “Bu toplantının tılsımlı kelimesi ‘istikrar’ idi.” dedi. 
İstikrardan ne kastediliyor?
Başkan Şahin, istikrarın ne konuda olduğunu merak ettiklerini belirterek; “Ekonomideki dalgalanma ortada, Eğitimde yap-boz, dış politikada gel-git devam ediyor bu nasıl istikrar anlamış değiliz. Buna karşın ahlaki çöküntü istikrarlı bir şekilde hızlanıyor, Asgari ücret istikrarlı bir şekilde eriyor, İşsizlik istikrarlı bir şekilde artıyor, kadro bekleyen taşeron işçileri istikrarlı bekleyişine devam ediyor acaba Sayın Bakan istikrar derken bunları mı kastediyor? Yoksa Ülkemizdeki bunca olumsuzluklara, yanlışlıklara, kandırılmalara rağmen koltuklarını istikrarlı bir şekilde koruyabildiklerini mi kastediyor? Bunu anlayamadık.” diye konuşmasına başladı.
Gençler neden köyde kalmak istemiyor?
Üretim kalkınma, kalkınma hizmet getirir diyen Şahin; “Esasen biz arzu ederdik ki Sayın Bakan, ‘Biz bugün buraya 1.000 kişiye iş imkânı sağlayacak fabrikaların temelini atmaya geldik.’ desin. Ancak yine Bölünmüş yollar, köy yolları, demiryolları… Sayın Bakanımıza Karaman’a katkılarından dolayı müteşekkiriz. Ama bu yatırımlar acaba Ülkemizi, Şehrimizi kalkındıran yatırımlar mı? Yoksa sadece hayatımızı kolaylaştıran bizi bir nevi tembelliğe alıştıran yatırımlar mı? Sayın Bakan bir grup köy yollarının sıcak asfalt yapılacağından bahsetti, yapalım ama o köyde kaç genç nüfus kaldı bunu da soralım. Gençler neden köylerde kalmak istemiyor? Yollarının asfalt olmadığından mı? Ürettiği mahsul para etmediğinden, karnını doyuramadığından mı? Köy yollarının sıcak asfalt yapılması mı köylünün karnını doyurur yoksa kullanacağı mazottan ÖTV’nin kaldırılması mı? Yollar, adliye sarayları, hastaneler, spor salonları, stadyumlar… Bunlar güzel çalışmalar ancak bize göre öncelikli değil. Yol, üretim yapmaz, İşsizliği düşürmez. Üretim ise işsizliği düşürür, toplum refahını artırır ve yol yapar. Kaynaklarımızı yol yerine üretime ayırırsak üretim kalkınma, kalkınma hizmet getirir.” dedi.
Havaalanı müzmin müjde oldu!
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın havaalanı müjdesine de değinen Şahin; “Sayın Bakan Karaman’a bir havaalanı müjdesi verdi ancak bu yıllardır verilen müzmin bir müjde haline geldi. Bize göre birkaç ilimizi kapsayan daha önce denenen bölge havaalanı olması daha doğru olur. Şimdi bizi eleştirebilirler Karaman’a yatırımı istemiyor diye ancak biz şehrimizi de vatanımızı da seven insanlarız biliyoruz ki yapılan havaalanlarının bazısı tabela havaalanı olmaktan öteye geçemedi.


1000 kamyon bisküvi 1 kamyon telefon!
Saadet Partisi GİK üyesi ve Karaman İl Başkanı Şahin yatırımların üretime değil tüketime yönelik olduğunu belirterek “Biz açıkçası Sayın Bakan’dan Sertavul geçidi ve Silifke yolundaki tüneller ile Silifke’ye ulaşımdan bahsederken, ‘Türkiye’de artık asgari ücret açlık sınırını geçti ve yoksulluk sınırına ulaştı artık vatandaşlarımız aldığı maaşla Sertavul geçidini tünelle geçip sonra da 5 tünel daha atlayıp düz ovada gider gibi Silifke’ye tatile gidebilecek.’ demesini de beklerdik. Belki birileri çıkıp o yoldan organize de üretilen ürünler daha hızlı limana ulaştırılacak, daha kolay ihraç edilebilecek diyebilir. Peki ama Mersin limanından yüklenen ithal buğdaylar, telefonlar, otomobiller, elektronik cihazlar için de aynı yol kullanılacak. Biz 1000 kamyon bisküvi göndereceğiz karşılığında 1 kamyon telefon alacağız. Yüksek teknolojik ürün üretmeden bu yolla ancak ithal mallar daha hızlı, daha güvenli bir şekilde pazara, yani Anadolu’ya gelir!” dedi.
Hızlı tren beklerken RAYBUS tav olduk!
Geçtiğimiz iki yıl boyunca, 2016 yılında faaliyete başlayacağı söylenen hızlı trenin hala ortada görünmediği belirten Başkan Şahin, konuşmasına şöyle devam etti. “Sayın Bakan diyor ki! ‘Demiryolu hatlarından Karaman’da trene binen bir kardeşimiz Londra’ya ulaşabilir.’ Sayın Bakan, geçen sene hizmete girecek olan hızlı trenden bahsetmedi hiç, gerçi Sayın Başbakan da geçen senenin sonunda Karaman’da tren çalıştıracağız diyordu Meclis konuşmasında. Tren bu senenin başında çalışmaya başladı. Tabi biz hızlı tren beklerken karşımıza RAYBUS çıktı yani RAYBUS’a tav olduk. Biz Sayın Bakanımızdan demiryolları müjdesinin yanında, ‘Yaptığımız bu demiryolu üzerinde çalışacak trenleri de Türkiye’de üretmeye başladık, artık siemens tren kullanmayacağız.’ müjdesini bekliyorduk.” 
Artık hapishane yapmayacağız!
Saadet Partisi GİK üyesi ve Karaman İl Başkanı Şaban Şahin; “Biz Sayın Bakanımızdan şu müjdeleri bekliyoruz.
- Devlet Planlama Teşkilatını sadece istatistik tutmaktan kurtardık artık Devlet Planlama teşkilatı harıl harıl çalışıyor Türkiye’nin sanayi haritasını yeniden hazırladık, her bölgemize Türkiye’yi  şaha kaldıracak yatırımlar başladı.
- Milli Eğitimimizi, Türkiye Fullbright Eğitim Komisyonunun elinden kurtardık, artık Ahlaklı ve Manevi değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştirebileceğiz. Artık bebeğini balkonda ölüme terk eden annelerle karşılaşmayacağız.
- Biz millete balık vermeyi bıraktık, balık tutmayı öğrettik herkes çalışıyor. İşsizlik sorunu Türkiye’de çözüldü artık liseden mezun olan genç rahatlıkla iş buluyor, böylelikle suç işleme oranlarında ciddi düşüşler var hapishaneler boşaldı artık hapishane yapmayacağız.
-Bankalara borçlu olan vatandaşlarımızın sayısı yarı yarıya azaldı artık en çok kar eden kurumlar bankalar değil sanayi kuruluşları oldu.
-Artık stadyum, spor salonu, adliye sarayı, hapishane değil yüksek teknolojik ürünler yapan fabrikalar yapıyoruz. Sakın Devlet fabrika yapar mı? Demeyin özel sektör yatırım yapmıyorsa, fabrika yapmıyorsa onlara, istihdam oluştursun diye verdiğimiz paraya fabrika yaparız hiç değilse önümüzde elle tutulur, gözle görünür bir yatırım olur ve istihdama bu şekilde katkı sağlanır.
-Almanya’nın yaptıklarından anladık ki AB bizim için dost değil sadece bizi pazar olarak gören ve en zayıf anımızda başımıza çullanacak 100 yıl önceki Avrupa ve bunun için AB ile ilişkileri donduruyoruz ve AB bakanlığını kapatıyoruz, MÜJDELERİNİ BEKLERDİK.
Rabbim, bizlere bu müjdeleri duymayı nasip etsin, Devletimizi ve Milletimizi hayırlı çalışmalarında muvaffak etsin.”
diyerek konuşmasını tamamladı.
 

Editör: TE Bilişim