İşte o itiraf:
Karaman’ın tanınmış iş adamlarından birisi Fetullah terör örgütünün kendisini tehdit ettiğini ve istediklerini yapmayınca büyük vergi, SGK ve trafik cezaları ile karşı karşıya kaldığını iddia etti.
Karaman’da  Fetullah Gülen cemaatine mensup kişilerin kendisini bir gün ziyaret ettiğini belirterek:
“Benden işyerimde  cemaate ait olan malların satılması konusunda telkinde bulundular ve benden hayır cevabı alınca, uslüpleri sertleşti. Devletin üzerime geleceğini, cezalar ödemek zorunda kalacağımı ve bundan sonrada hiçbir devlet ihalesine giremeyeceğimi tehditkar bir şekilde söylediler ve bana 1 hafta süre tanıdılar., sürecin bitmesinde istediklerini yapmaması halinde başına geleceklerden kendisinin sorumluluğu söylediler.”
 
MALİYE DEFTERLERİMİ İNCELEMEYE ALDI
 
Bir haftanın bitiminde Maliye’nin defterlerini incelemeye aldığının altına çizen İş adamı:
“Defterlerim nizami idi,bir şey bulamamalarına rağmen 10 in lira usülsüzlük cezası yazdılar.Ardından Sosyal Güvenlik Kurumu denetleme geldi ve tutanak tuttular. Suç teşkil edecek bir şey yoktu ancak 10 bin lirada SGK ceza yazdı.Araçlarım  adeta trafik cezası yağmuruna tutuldu.7 ay süresince aşağı yukarı her gün ceza yazdılar ve trafige çıkan her aracımın durduruldu.
 
“ARACINA UYUŞTURUCU KOYARIZ”
 
Daha sonra tehditleri daha ileriye taşıdıklarını söyleyen iş adamı:
“Bununla yetinmeyip, aracımın içerisine uyuşturucu koyacaklarını ve uyuşturucu ile aracımı yakalatacaklarını söylediler. Süreç içerisinde hiçbir ihaleyi alamadım,çünkü eleniyordum.”
 
GEVHER HATUNA SINIF İÇİN 35 BİN LİRA
 
Cemaat Karaman’da yeni açtığı Özel Gevher Hatun okulundaki her sınıfın bir kişi tarafından masraflarının karşılanması ve döşenmesi için karar aldığını da belirten iş adamı:
“Okul açıldıktan sonra bana bir makbuz getirdiler ve bir sınıfın tarafımdan döşenildiği ,ismiminde sınıfın kapısına yazıldığını söyleyerek, sınıf için benden 35 bin lira talep ettiler.Makbuzu yırttım ve parayı ödemedim, hemen ismimi sınıfın kapısından indirmişler.Bu arada Zaman Gazetesi ve Sızıntı dergisini abone yapmışlar ve benim ismime başkalarına gönderdiklerini söyleyerek,bunun içinde para talep ettiler.”
 

Editör: TE Bilişim