Şehrin genelinde, bozulmuş yıpranmış ve neredeyse kullanılamaz hale gelmiş yol ve kaldırımları tamamen yenileyen Karaman Belediyesi, Yunuskent Mahallesi Sarıçiçek Parkı önünden devam eden ve Üçaş diye bilinen mevkiye kadar uzanan Şehit Şahin Mavi caddesi üzerindeki yolu sıcak asfaltla kapladı. Yol daha modern bir hale getirildi. Diğer yandan belediye ekipleri Karamanoğlu Mehmet Bey Mahallesi'nde ise soğuk asfalt çalışmalarını sürdürüyor.

 Alt yapısı tamamlanan yollarda sıcak asfalt uygulamasının yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan " Ekiplerimiz şehrin bir çok noktasında asfalt yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Biz günübirlik değil ömürlük asfaltlama yapıyoruz."dedi.


Alt Yapısı Tamamlanmayan Yollara Soğuk Asfalt


        Başkan Çalışkan: "Yol çalışmalarımızda en az 15 santimetre kalınlığında sıcak asfalt uyguluyoruz. Bir yol yapıldığı zaman o yolun zorunlu olmadıkça kazılmaması gerekir ki tekrardan ayrı bir maliyetle karşılaşmayalım. Bu nedenle alt yapısı tamamlanan mahallelerdeki yollara öncelik veriyoruz. Alt yapısı tamamlanmamış halen çalışmaları devam eden yollarda ise soğuk asfalt uygulaması yapıyoruz. Bu bahsettiğimiz yollardaki alt yapı çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz en kısa sürede buralara da sıcak asfalt uygulaması gerçekleştireceğiz." dedi.
Editör: TE Bilişim