Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Süleyman Tapsız’ın yanı sıra Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı.
 
Toplantıda konuşan Vali Tapsız;  “Eğitim konusu devlet olarak, millet olarak başarılı olmaya mecbur olduğumuz konulardan birisidir. Geleceğe daha emin bakmak istiyorsak, bizi bu coğrafyada yaşatmamak isteyenlere karşı daha güçlü olacaksak, mutlaka eğitimde yüzde yüz başarı sağlamamız lazım. Bu başarıyı elde etmede de üç ana unsur;  öğretmenlerimiz, toplum ve ailelerdir. Eğer biz bu üç grupla uyum içerisinde çalışıp, hedeflerimizi birlikte belirler, yapmamız gerekenleri birlikte yaparsak başarıya kolayca ulaşırız” diye konuştu.
 
Konuşmasına, ilimizin demografik yapısını anlatan sunumla devam eden Vali Tapsız, eğitime yapılan yatırımın son 14 yılda 413 milyon TL. olduğunu, ilköğretim ve ortaöğretim derslik sayısında 2002 ve 2017 yılları arasında yaşanan %85 lik artışla birlikte kalabalık dersliklerin tarih olduğunu belirtti. Toplantının amacına ulaşmasını temenni eden Vali Tapsız, katılımcılara teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim