Başkanlık Sistemine karşı değiliz.
Değerlendirmesine TBMM’de görüşülen Anayasa değişikliği ile başlayan Şahin “Başkanlık Sistemine temelde karşı değiliz. Başkanlık Sistemini 45 yıl önce gündeme ilk Milli Görüş getirmiştir öncelikle bunun bilinmesi gerekir. Şimdi Başkanlık sistemi TBMM’de görüşülüyor. Tabi buna ne kadar görüşme denilebilir onu da halkın takdirine bırakıyoruz. Gönül isterdi ki Milletin Meclisinde sağduyu, seviye, diyalog hakim olsun ancak saygısızlıklar, kavgalar diz boyu. Anayasa değişikliği milletin tümünü etkileyen bir durumdur. Böyle olunca siyasi kaygı, koltuk sevdası, ideolojik yaklaşımlar bir kenara bırakılıp yalnızca doğru olanı bulmaya çalışmak gerekir. Biz bu Anayasa değişikliğinin Milletimize hayırlar getirmesini niyaz ediyoruz.” dedi. 
Stadyumlar İşsizliğe çare olmaz.
TÜİK tarafından açıklanan İşsizlik rakamlarının ürkütücü olduğunu belirten Başkan Şahin; “ Bilindiği üzere Türkiye İstatistik Kurumu İşsizlik verilerini açıkladı. Açıklanan veriler 2016 yılı Ekim ayını kapsıyor ve Ekim 2016’da işsizlik %11,8 oldu. 54. Hükümet işsizliği %6,7 olarak teslim etmişti. Aradan geçen yıllar, değişen hükümetler işsizlik oranlarını düşüremedi. Böyle devan ederlerse düşüremezler. Çünkü finans sektörünü, hizmet sektörünü büyütmek işsizliğe çare değildir. Finans sektörünün büyümesi halkın daha fazla sömürülmesine yol açar, hizmet sektörünün büyümesi ile tüketimi tetikleriz. Yatırımların üretim sektöründe olması ise işçi ihtiyacı doğurur. TÜİK tarafından açıklanan işsizlik verileri, yatırımların stadyumlara, spor salonlarına yapılmasının işsizliğe çare olmayacağının kanıtıdır.” dedi. 
Yollar yalnız kaldı.
Başkan Şahin açıklamasını şöyle bitirdi. “Asgari ücretle çalışan kardeşlerimiz ilk zamlı maaşını Şubat ayında alacaklar. Merkez Bankası verilerine göre 4 Ocak 2016 tarihinde 1$(dolar) 2,94TL. Asgari ucret net 1300 TL. yani 442$ olmuştu. 2 Ocak 2017  tarihi itibariyle ise Merkez Bankası verilerine göre 1$(dolar) 3,53TL. Asgari ücret ise net 1404 TL. yani 397$ oldu. Diğer bir deyişle hemen hemen her şeyin dolara bağlı fiyatının değiştiği ülkemizde asgari ücrete gereken zam yapılmadı ve asgari ücretlinin alım gücü düştü. Daha yeni 20 Şubat tarihinden itibaren ilaçlara %10,6 oranında zam yapıldı. Hükümet ve İşveren kanadının kararı ile yapılan bu zam daha işçinin eline geçmeden eridi. Biz her zaman Yolların, köprülerin, alt geçitlerin yapılmasını olumlu bulduk ancak dedik ki bunların yanında üretime doğrudan yatırım yapılmaz ise bu yapılan yollar bir işe yaramaz. Üretime yatırım yapılmadı yollar yalnız kaldı. Gelinen noktada sadece yol, kaldırım, köprü yapmanın asgari ücrete katkısının olmayacağı kanıtlanmış oldu. Artık Derviş ekonomi politikalarını bırakıp Milli ekonomi politikalarına, üretim ekonomisine geçmenin vakti gelmedi mi? Bilinmesi gerekir ki Üretmezsek ihraç edemeyiz, ihraç etmezsek dövizin oyuncağı oluruz.”
 

Editör: TE Bilişim