Diyarbakır merkez Yenikent Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskender, açıklanan taban fiyatlardan kaynaklı çiftçinin buğdayda ton başına 100 lira zararda olduğunu ifade etti.

Diyarbakır merkez Yenikent Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskender, açıklanan buğday taban fiyatlarına reaksiyon göstererek, çiftçinin ton başına 100 TL zararda olduğunu ifade etti. İskender, zararın sebebini ise enflasyon oranından bir zammın yapılmaması ve ithal buğday vergi fiyatının aşağı çekilmesinden kaynaklandığını açıkladı.

FİYATLARIN YÜKSELMESİNİ BEKLİYORDUK TERSİ OLDU!

Açıklanan fiyatın çiftçinin beklentisini karşılamadığını vurgulayan İskender, şunları kaydetti: “Geçen yıl yumUşak ekmeklik buğdayın tonu 910 TL idi, bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bu yıl bunu 940 TL olarak belirledi. Geçen sene makarnalık sert buğdayın tonu 960 TL idi, bu yıl bin TL olarak açıklandı. Tabi bu beklentilerimizin çok altında bir fiyat. Üretici hem zor durumda kaldı hem de sorunya girdi. Taban fiyatının açıklanmasıyla sert buğdayın tonunda 100 TL, yumUşak buğdayın tonunda 50 TL bir gerileme oldu. Çiftçinin lehine değil de aleyhine oldu. Biz taban fiyatların açıklanmasıyla buğday fiyatının daha da yükselmesini beklerken tam tersi oldu. Ton başı 100 TL düştü"

Editör: TE Bilişim