Saadet Partisi GİK üyesi ve Karaman İl Başkanı Şaban Şahin yaptığı açıklamada şöyle dedi. “Anayasa değişikliği sonrası Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimleri birbirinden ayrılmıştır. Buna göre mecliste grubu bulunmayan partilerin Cumhurbaşkanı adayı göstermesi için yüzbin imza toplaması şartı getirilmiş ve bunun akabinde de Milletvekili seçimleri için tek başına seçime giren Partilerin önündeki %10’luk seçim barajı düşürülmemiş, Partilerin ittifak yapması halinde bu baraj ortadan kaldırılmıştır. Yani diğer bir manayla partiler ittifaka zorlanmıştır.
Bu çerçevede Partimiz, seçim takvimine göre ilk adım olan Cumhurbaşkanı adayını belirlemiş ve gerekli olan imzanın toplanması için gayret göstermiştir.  Bu çalışmalar neticesinde Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli imza tamamlanmıştır. Karamanlı hemşerilerimizin göstermiş olduğu alakaya teşekkür ediyoruz. Adaylık konuşmasında 5A’dan(AHLAK, ADALET, AKIL, ASALET, ADANMIŞLIK) vazgeçmeyeceğini, 5Y’ye(YALAKALIK, YOLSUZLUK, YANDAŞLIK, YALAN, YASAKLAR) izin vermeyeceğini beyan eden Cumhurbaşkanı adayımız Temel Karamollaoğlu’na güvenimizin tam olduğunu ve kendisine verilen desteğin devam etmesini temenni ediyoruz.” 

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu ise yaptığı yazılı açıklama şu şekilde. “Cumhurbaşkanlığı adaylığı için şahsım ve diğer adaylar için imza veren herkese teşekkür ediyorum. İmza sürecinde milletimizin ortaya koyduğu teveccüh ve nezaket her türlü takdirin üzerindedir.
Hangi adaya verilmiş olursa olsun bu imzalar, kardeşliğimizi, birlikte yaşama kararlılığımızı bir kere daha teyit etmiştir.
Aziz milletimiz bu süreci bir demokrasi şölenine dönüştürerek tarihi bir sorumluluk ortaya koymuştur.
Bu asil duruş bizleri hem duygulandırmış hem de Yaşanılabilir bir Türkiye için umutlandırmıştır. Her biriniz ayrı güzelsiniz. Bundan sonra Türkiye sizinle çok daha güzel olacak. Bu azimli yürüyüşümüz devam edecek çünkü Bilge Kral Aliya'nın dediği gibi; ‘Yürümemizi gerektiren sebepler, korkmamızı gerektiren sebeplerden daha fazladır.’ Teşekkürler Türkiyem, teşekkürler aziz milletimiz..

TEMEL KARAMOLLAOĞLU
CUMHURBAŞKANI ADAYI
 

Editör: TE Bilişim