Karaman’da yeni dönemin ilk Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı başkanlığında toplandı. Seçim süresi boyunca dürüst, adaletli ve şeffaf yönetim anlayışı ile hizmet sözü veren Başkan Kalaycı, bunun ilk örneğini de meclis toplantısını canlı yayınlatarak gösterdi. 
    31 Mart yerel seçimlerinin ardından Karaman Belediyesi’nde ilk meclisi toplantısı bugün (15 Nisan 2019 Pazartesi) saat 14.00’de belediye meclis salonunda yapıldı. Basın mensupları ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği meclis toplantısı ayrıca sosyal medya üzerinden Karaman halkına da canlı yayınla aktarıldı. Meclis toplantısı Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Yapılan duanın ardından Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, meclisin açılış konuşmasını yaparak, meclis yeminini etti. Başkan Kalaycı konuşmasında; hep birlikte Karaman için hayırlı kararlar alacaklarına vurgu yaparak şunları söyledi:
    “Seçim sürecini geride bıraktık. Bundan sonraki süreçte Karamanımız için hep birlikte çalışacağız, hizmet üreteceğiz. Bu salonda alacağımız kararlarla şehrimizi çok daha ileri seviyelere taşıyacağız. Belediye meclis toplantılarımızın ve bu toplantılarda alacağımız tüm kararların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. 
Memleket bizden hizmet bekliyor. Bu hizmetleri yaparken de adaletli olmamızı istiyor, dürüst olmamızı istiyor, şeffaf olmamızı istiyor. Vatandaşlarımızın bu beklentilerine hakkıyla karşılık vereceğimize inancım tamdır. Hatta bu hususu bir yemin metni olarak ortaya koymak ve sizlerle birlikte bu metin üzerinden yemin etmek istiyorum.
Cenab-ı Allah bizleri bu yeminimizde sadık kılsın. Hak yolundan ve adaletten ayırmasın. Hiç birimizi de mahcup etmesin. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor hepinize saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.”
    Selamlama konuşmasının ardından Başkan Kalaycı ve sırasıyla Belediye Meclis Üyeleri meclis yeminini ederek gündem maddelerini görüşmek üzere toplantıya başladı. Toplantıda ilk olarak meclis katip üyeliklerine meclis geleneği gereği en genç üye olan Ümit Göçer ve Neslihan Akkaya seçilirken, Meclis Başkan Vekilliği ve Komisyon Üyeliği seçimleri için meclis toplantısına 1 saat ara verildi.

Editör: TE Bilişim