Kutlamalar 11 Mayıs Cumartesi gecesi düzenlenecek olan “Türkçe Aşkı Vatan Aşkı Yürüyüşü” ve fener alayı ile başlayacak. Saat 22.30’da Kemal Kaynaş Stadyumu önünden başlayacak yürüyüş Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanına kadar devam edecek ve meydanda vatandaşlara Karaman Belediyesi tarafından sahur sofrası kurulacak.
    
13 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek resmi törenler ise her yıl olduğu gibi yine Aktekke Meydanından Cumhuriyet Parkı’na kadar yapılacak yürüyüşle başlayacak ve Yunus Emre türbesini ziyaretle sona erecek. Aynı günün akşamında ise Aktekke Meydanı oldukça büyük ve gösterişli bir sahne gösterisine ev sahipliği yapacak. Türkçe Aşkı Vatan Aşkı konulu sahne gösterisi 70 kişilik bir sanatçı kadrosu tarafından sahnelenecek.
    
Kutlamaların Yunus Emre ile ilgili kısmındaki etkinlik ise 17 Mayıs Cuma akşamı gerçekleştirilecek. Yunus Emre’ye ait eserlerin de icra edileceği Erenler Meclisi isimli program Karaman Belediyesi Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezinde Karaman halkıyla buluşacak.
    
Çok kısa bir süre içerisinde büyük ve özverili bir çalışmayla program içeriğini oluşturduklarını belirten Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 
    
“Başta Türkçemiz, Karamanoğlu Mehmet Bey ve Yunus Emre olmak üzere sahip olduğumuz ve bizleri biz eden bütün değerlere sahip çıkmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu amaç doğrultusunda çalışmalar yaparken Karamanımızı aynı zamanda bir kültür şehri haline getireceğiz. Göreve gelir gelmez bütün halkımızın beğenisini kazanan bir 23 Nisan etkinliği yaptık ve bu konudaki farklılığımızı ortaya koyduk. Şimdi de Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre’yi Anma Etkinlikleri çerçevesinde inşallah programlarımızı hayata geçireceğiz. Hazırlıklar için fazla vaktimiz olmamasına rağmen yine de dolu dolu bir program hazırladık. Bu programlar inşallah önümüzdeki yıllarda neler yapacağımızın bir işareti olacaktır. Karamanlı hemşehrilerim bizlere güvensinler. Karamanımızı her anlamda yaşanabilir, huzurlu ve marka bir şehir haline getireceğiz. 

Bu vesile ile tüm hemşehrilerimi programlara katılmaya ve katkı sağlamaya davet ediyor, Türkçe sevdalılarının, Yunus Emre yolunun yolcusu olanların ve tüm Türk dünyasının bayramlarını şimdiden kutluyorum.” Dedi.

Editör: TE Bilişim