Tarımın en büyük giderlerinde biride gübre ve gübre ürünleri oluşturmaktadır. Çiftçiler yıllarca bu masraflarını karşılamak için değişik yollara başvursa bile çözüm üretmekte zorlanmıştır.

Kimyasal gübrelerle ürünlerini yetiştirmeye çalışmış hem sağlık hem de verim açısında zarara uğramıştır. Tam bu sorunlarla uğraşırken, Ülkemize yeni giriş yapan ve uygulandığı ülkelerde çiftçilerin gözdesi olan  HERBALİZER organik gübre isminden çok ama çok konuşturacağına benziyor.

 Karaman’a 40 km uzakta olan Karakışla Köyün’de gerekli uygulamaları yaparak çiftçilerin hayretlerle karşıladığı sonuçlar alınmıştır. Özellikle yonca , mısır , pancar ve patates gibi ürünlerde şu an itibariyle uygulamalar yapılmakta ve sonuçlar harikanın üzerinde olması çiftçilerin yüzünü güldürmüştür.

HERBALİZER ürün temsilcisi olan Enver KARAKIŞLA , yaptığı açıklamada ‘ Bu ürünün devrim niteliğinde bir ürün olduğu, bizzat kendimde bir çiftçi olduğumdan , devamlı çiftçilerimizin yanında olacağız ‘’dedi.

Bu uygulamalar şu an itibariyle hala devam etmekte olup gerekli bilgiler için 0539 565 90 50 numarayı arayarak bilgilenme yapılacağını söyledi.

İlk uygulama olan yoncada biçim yapan Çiftçi Bayrak , ilk defa böyle güzel böyle verimli bir yoncaya ilk defa şahit olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim