Yollarbaşı Köyü Muhtarı Hacı Ali Küçükberber köyde basın mensuplarını ağırladı. Köyün her sokağını basın mensuplarına gezdiren Küçükberber en büyük sıkıntılarının yol olduğunu söyledi.

Köy muhtarlığına ait düğün salonundaki yemekte basın mensuplarını ağırlayan muhtar Küçükberber Köyün genel yapısı ve tarihi hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi. Köyde şuan için bin 24 kişinin yaşadığının altını çizen Küçükberber köyde çok büyük oranda gurbetçi nüfusunun olduğunu belirtti.

Muhtar Hacı Ali Küçükberber; “Köyde şuan 605 hane var. Nüfusumuzun neredeyse hepsi orta yaş ve üstü.  Genç nüfüsümuz artık köylerde durmuyor. Yaz ayları geldiği zaman yurt dışında kalan hemşehrilerimiz köyümüze gelmeye başlıyor ve köyümüzün nüfusu 4 – 5 bin oluyor. 

EN BÜYÜK SORUNUMUZ YOL

Köyde yapılan çalışmaların ardından yollarımız çok bozuldu. Bazı yollardan otomobiller ile geçmek gerçekten çok zor. Şuan için özel idareye ait ekipler köyümüze geldi ve yol çalışmalarına başladı.  İl Genel Meclis Başkanımız Sayın Adem Kapar'da köyümüzde incelemeler yaparak yolların durumunu gördü. Şuan için 8 kilometrelik bir asfalt yapılabileceğini söyledi ama bu asfalt bize yetmeyecek. Biz devletimizin ve il özel idaremizin gücüne sonuna kadar inanıyoruz. Bizler tüm köy halkı olarak bu asfalt işinin en az 4 kilometre daha artırılmasını ve daha kaliteli bir yollardan geçmek istiyoruz. Daha öncesinde de İl Özel İdaresi tarafından bizlere 11 kilometrelik sıcak asfalt Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan tarafından da 6 kilometrelik soğuk asfalt yol sözü verilmişti. Ben inanıyorum ki ne İl Genel Meclisi Başkanımız Adem Kapar ne de Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan bizleri kırmaz ve bu işi çok değil 4-5 kilometre daha uzatırlar. Bizim köyümüz her zaman devletinin yanında olmuş ve seçilmişlerine her zaman sahip çıkmıştır” dedi.

Basın mensupları, Muhtar Küçükberber ve beraberindeki heyet ile yemeğin ardından köydeki ulu camiyi gezdikten sonra köy kahvesinde köylüler ile bir araya geldi. Köylüler yolların bozukluğundan dem vururken, bir an önce yollarımızın yapılmasını istiyoruz bizim şuan için en büyük sıkıntımız yol her yer çamur oluyor her yer toz oluyor” dediler.

Editör: TE Bilişim