Anadolu’nun manevi ve kültürel zenginliğiyle, ilmi ve maneviyatı beraber yoğuran uygarlık hamurunun en müstesna temsilcileri olan İmam Hatip Okulları’nın temeli, aşağı yukarı bundan bir yüzyıl evvelce atıldı. 1913’te imam hatip yetiştirilmek üzere açılan medreseler imam hatip liselerinin ilk esasını oluşturdu. Daha sonra da imam hatip okulları, 13 Ekim 1951’de bütün engellemelere karşın İstanbul başta olmak üzere yedi ilde tekrardan açılmaya başladı. Maneviyatından uzaklaştırılmak dilenen milletin isteği ve ısrarlı mücadelesiyle İmam Hatip Okulları büyüdü ve bu okullardan mezun olan milletin evlatları, aldıkları vazifeleri hakkıyla yerine getiren büyük değerler olarak ülkemize mühim hizmetlerde bulundu.  

Müslümanların dünya genelinde iz bırakan ilmi çabalarının en mühim yansımalarından birini meydana getiren İmam Hatip Okulları, ülkemizin değişim ve dönüşümünde stratejik hamlelerini gerçekleştirmiş ve bundan sonra da gerçekleştirecektir.
Bir asrı geride bırakan bu birikim, önümüzdeki vakitlerde da hem içersinde bulunduğu topluluğa hem de numune bir model oluşuyla insanlığa ciddi katkılar sunmanın yanı sıra İslam’ın doğru bir şekilde öğretildiği ve içten bir şekilde yaşandığı ortamlar oluşturmaya devam edecektir. 
Karanlık günlerin içersinden geçerken istikbal nesillere aydınlık ufuklar açan ve okullarımızın kurulmasında, açılmasında ve geliştirilmesinde emeği olan başta Celaleddin Ökten Hoca’yı, Tevfik İleri’yi, bu güzide okulların esasını atan İlim Yayma Cemiyeti’nin kurucularını ve bu okulların var olması amacıyla her türlü fedakarlığı göstererek parasal manevi desteğini esirgemeyen bütün ÖNDER ve öncülerimizi her daim bulunduğu gibi minnetle yâd ediyor, vefat edenleri rAhmetle anıyoruz. 
İlim ve irfanın içtenyetle buluştuğu bu güzide eğitim yuvalarının mezunu, mensubu ve hadimi olmakla iftihar ediyor ve zor dönemlerde bu hizmeti sahiplenen, tekrardan can suyu sunarak okullarımızı ayağa kaldıran bütün İmam Hatip sevdalılarını saygı ve şükranla hatırlıyoruz.

104. senesini kutladığımız İmam Hatip Okulları, kendi uygarlık köklerinin yanı sıra inanç ve değerleri konusu ile ilgili rastgele bir mahcubiyet duymayan, düşünce, düşünce ve inançlarını onurla ifade eden, kendinden emin, kararlı ve donanımlı bir neslin yetişmesi amacıyla her daim var olacaktır.
Niteliğimizi ve istikametimizi koruyan, kollayan bizi bize döndüren, ruhumuzu ve aşkımızı her dem diri tutan bir anlayışla İmam Hatip davasında SAMİMİYETLE yolumuza devam edeceğiz.

                                                                         Karaman ÖNDER İmam        

                                                                      Hatipliler    Derneği    Başkanı
                                                                             Mehmet sarı

Editör: TE Bilişim