Saadet Partisi Karaman Teşkilartı daha önce yaptığı açıklamada ;

''Saadet Partisi Karaman İl Teşkilatı 31 mart seçimlerinde İl başkanı İnşaat Mühendisi Şaban Şahin'i aday göstereceğini açıkladı.
 
Saadet Partisi tarafından yapılan açıklamada; "Kıymetli hemşerilerimiz Saadet Partisi olarak Eylül 2018 itibari ile başladığımız Karaman Belediye Başkan adayını belirleme çalışmalarının nihayet sonuna geldik. Öncelikle bu süreçte bize fikirleri ile yardımcı olan tüm halkımıza ve Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür ederiz.
 
Bilindiği üzere Saadet Partisi, kulis yapılamayan, entrikalara gark olmayan tek partidir. Saadet Partisi adayını tavandan değil tabandan belirler. Bu doğrultuda Saadet Partisi Karaman İl Teşkilatı olarak halkımızın verdiği isimleri, istek ve önerileri dikkate alarak titizlikle yürüttüğümüz aday belirleme süreci sonucu birbirinden kıymetli beş ismi gerekçeleri ile birlikte Genel Merkezimize bildirdik. Daha sonra Genel Başkan yardımcılarımızın katılımı ile geniş kapsamlı bir istişare toplantısı yaparak sürecin sonuna geldik.'' diyerek açıklama yapılmıştı.

5 Ocakbüyük bir coşku ile adaylar bir bir tanıtılırken Saadet Partisi Karmana Belediye Başkan Adayı Şaban ŞAHİN olarak açıklandı.

Şaban Şahin Kimdir ?

1987 yılında Karaman İmam Hatip Lisesinden mezun oldu, Aynı yıl 9 Eylül Üniversitesi Denizli Mühendislik Fakültesine girdi.
 

1987 yılında Karaman İmam Hatip Lisesinden mezun oldu,

Aynı yıl 9 Eylül Üniversitesi Denizli Mühendislik Fakültesine girdi.

1991 yılında İnşaat mühendisi olarak mezun oldu.
 
1991–1993 Yılları arasında Yedek Subay olarak Askerliğini tamamladı.

1993 yılında Karaman’da serbest İnşaat mühendisi olarak iş hayatına atıldı.

Necmettin Erbakan Temelini attı, Şaban Şahin geliştirdi.

— 1997 – 2005 Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü

— O.S.B nin genişlemesi projesinde başından sonuna kadar yer aldı. Bütün bölgenin yol, su, kanalizasyon ve elektrik alt yapısını tamamladı.
 
— Karaman Ekonomisine çok büyük katkı sağlayan O.S.B doğalgaz projesini yaptırarak tamamlanmasında ve gazın kullanımında aktif yol aldı.

— O.S.B nin çevre düzenlenmesi ve ağaçlandırılması çalışmasını başlattı.

—2005 yılında kendi isteği ile görevini hakkıyla yerine getirmenin gururuyla Belediyecilik için stajını tamamlayarak müdürlükten ayrıldı ve tekrar serbest iş hayatına atıldı.

— Karaman’a büyük hizmetleri geçen sayın Valilerimiz Hakkı TEKE, Ali AKAN, İsmet METİN ve Hasan Basri GÜZELOĞLU ile çalıştı.
 
— O.S.B Müdürlüğü sırasında bakanlıklarda iş ilişkilerini daima sıcak tutarak Karaman için elinden geleni yaptı.

— İl müdürlükleri bünyesinde Karaman için bütün iş taleplerinde olumlu ilişkiler sayesinde organize sanayi bölgesine olan hizmetlerde ucuz maliyetlerle Karaman için fedakârlıkta bulundu.

— Halen iş hayatına Mühendislik ve taahhüt alanında ERŞAHİNLER inş. Ltd. sahibi olarak devam etmektedir.

—    Karaman için şimdi Saadet sloganıyla yola çıkan İnşaat mühendisi Şaban ŞAHİN Evli ve 5 çocuk babasıdır.
 
Siyasi Hayatı

—1993 – 1997 yılları arasında Refah Partisi Merkez ilçe yönetim kurulu üyeliği yaptı.

—2004 Seçimlerinde Saadet Partsi’nden Belediye Meclis üyeliğine adaylığını koydu.

—2005 – 2007 yıllarında Saadet Partisi Merkez ilçe Başkanlığı görevini yaptı.

—22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde birinci sıra Milletvekili adayı oldu.
 

Editör: TE Bilişim