İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, müdürlük hizmet binasında görevli personelle bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı.
İl milli eğitim müdürlüğünün tüm birimleriyle kurumsallaşmış bir yapıda olması sebebiyle personele teşekkür ederek konuşmasına başlayan İl Müdürü Mehmet Çalışkan, daha iyiye ulaşmak için birbirinden güç alan ekip çalışmasının önemli olduğunu vurguladı. 
“Mesleğimizin muhteşem gücüne inanın.”
Öğretmen ve okul yöneticileri ile etkileşim içinde öğrencilere sunulan eğitim hizmetlerini sağlayan kişiler olarak görev yaptıklarını ifade eden İl Müdürü Çalışkan “Yaklaşık 48 bin öğrenci aracılığıyla kimi öğrencimizin anne babasıyla, kimi öğrencimizin dedesi ve nenesi ile de olsa tüm Karaman ile bağımız var. Bu şehrin çocukları, gençleri ve büyüklerini etkileyecek bir mesleği icra ediyoruz. Mesleğimizin muhteşem gücüne inanın. Doğrudan öğrencilerle yüz yüze olmasanız da okul yöneticileriyle, öğretmen ve personellere sunduğunuz hizmetle önce onları mutlu edecek, onlar da bu mutluluğu okullarındaki öğrencilere aktaracaktır. Yani sizin burada işinizi yaparken ortaya koyduğunuz enerji, mutluluk ve tebessüm inanın Dumlugöze’deki, Kameni’deki, Üçbaş köyündeki öğrencinin yüzünde karşılık bulacaktır. Bir yandan mesleğimizin sorumluluğunu yerine getirirken bir taraftan da insanımıza hizmet etmenin, fayda sağlamanın, onları mutlu etmenin keyfini yaşayacağız.” şeklinde konuştu.
“Büyük hedefler bizi küçük işlerle uğraşmaktan alıkoyar.” 
Kendisine söylenen hayırlı olsun dileklerine karşılık size de hayırlı olsun diye cevap verdiğini belirten İl Müdürü Çalışkan, bulunduğu konumun tüm eğitim camiası aracılığıyla aslında Karaman’a hayırlı olması için, ekip çalışması ortaya koyacağını dile getirdi. “Büyük hedefler bizi küçük işlerle uğraşmaktan alıkoyar.” sözüyle konuşmasına devam eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, “Bizleri heyecanlandıran derdimiz, vizyonumuz var. Karaman’ın tüm damarlarına ulaşan sizler, okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimizle bu şehre birlikte çok güzel işler yapabilecek kapasitedeyiz. Buna içtenlikle inanıyor ve sizlere güveniyorum.” dedi.
“Amacımız bu şehrin insanına en kaliteli hizmeti sunarak daha iyiye ulaşmak.”
Mesleki tecrübemizin öngörüsü ve feraseti ile görevimizi eksiksiz yaptığımız zaman sorun yaşanmayacağını söyleyen Çalışkan, “Hepimiz devlet işi yapıyoruz. Birbirimizin hatasını aramayacağız ama bir işte hata varsa hiç kimsenin hatırı da bunları düzeltmeye veya  engellemeye mani olmamalı. Amacımız bu şehrin insanına en kaliteli hizmeti sunarak daha iyiye ulaşmak. Bunu yaparken de iletişimimizi her zaman güçlü tutmalıyız. Kullanılan dil ve iletişim yolu daha söze başlarken size büyük oranda başarıyı fısıldayacaktır. Bir aile ortamında, samimiyet ve iyi niyetle uyum içerisinde çalışmak bizlerin en büyük gücü. Bu doğrultuda sizlerin öneri ve görüşlerine de her zaman açığım. ” dedi. 
Konuşmasının son bölümünde sınır ötesinde yürütülen Barış Pınarı Harekatı’ndaki askerlerimize de başarılar dileyen İl Müdürü Çalışkan, “Buradan ordumuza ve askerlerimize selam gönderiyoruz. Sınırlarımızı güven altında tutmak için, barışı ve huzuru amaçlayan askerlerimizin Allah yollarını açık etsin.” diyerek toplantının hayırlı olması temennisiyle sözlerine son verdi. 

Editör: TE Bilişim