KONUK: “KONYA ŞEKER DESTEKLEYECEK, ÇİFTÇİMİZ DE DAHA FAZLA ÜRETECEK”

Ülke tarımının gelişiminde mühim bir vazife üstlenen Konya Şeker, ekmeğini topraktan kazanan çiftçileri yalnız bırakmıyor. Hem ekim sezonunda hem de hasat saatinde yaptığı ödemelerle yapımcının yüzünü güldüren Konya Şeker, 2017 - 2018 kampanya döneminde 255 Milyon 203 Bin TL’lik avans verdi. 

KONYA ŞEKER, ÜRETİCİNİN HEP YANINDA 
Hem üretimin hem de çiftçinin emniyeti olan Konya Şeker, 10 Ekim 2017 Salı günü itibariyle çiftçiye 32 Milyon 8 Bin TL’lik avans ödeme yapacak. Böylece Konya Şeker, 2017 - 2018 kampanya döneminde şu ana kadar toplamda 255 Milyon 203 Bin TL ödeme avans ödemesi yapmış olacak. Pancar sökümünün yoğunlaştığı bu zamanlarda Konya Şeker’in verilen destek, yapımcıların yüzünü güldürdü. 

“KONYA ŞEKER, DAHA FAZLA ÜRETİM İÇİN VAR”
AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, avans ödemesiyle alakalı yaptığı açıklamada, “biz yapımcı daha çok üretsin diye varız. Üreticimize sahip çıkacağız ki, onlar da ülke tarımına kazandıracak. Konya Şeker destekleyecek, yapımcımiz de daha çok üretecek, topraklarımıza sahip çıkacak. 
Söküm avansı olarak şimdi yapımcımize 32 Milyon 8 Bin Lira TL’lik avans ödemesi yapıyoruz. Konya Şeker olarak bu sene, 6 ay içersinde yalnızca pancar yapımcısine 255 Milyon 203 Bin Lira ödedik. Bizim sistemimiz, üretimi destekleme merkezlidir. Peki, sistemimizi niye bu tür kurduk, niye merkezimize üretimi aldık, niye bu tür yaptık? 
Üretimi desteklemek, üretmek isteyeni desteklemek, yapımcının finansman yükünü sırtından almak, yapımcıyi üretebilmek amacıyla ne namerde ne merde muhtaç bırakmamak amacıyla yaptık. 
Bu destek yalnızca yapımcıya oluşturulan destek midir? Evet, biz ödemeyi direkt olarak çiftçiye yapıyoruz, fakat bu para sıcak para olarak Konya ekonomisine giren bir paradır ve bölgemizin, şehrimizim ekonomisini canlandıran büyük bir meblağdır. Bölgemizde çarşının, pazarın da emniyeti gerçekte Konya Şeker’dir. Bölgemizin sosyoekonomik kalkınmasına Konya Şeker’in katkısı tartışılamaz. Tarımın ve besinin baş aktörlerinden olan Konya Şeker’in bölgemize, insanımızın hayatına yaptığı bu direkt olarak katkının mühim olduğunu düşünüyorum. Bu, tarımı ve besinyı bölgemizin baş aktörü bir sektör durumuna getirmektedir. Toprağımızı işlemek, topraktan imal edilen üretimle sanayiyi kurmak ve bu türlikle besinin merkezi durumuna gelmek, bu toprakların sahiplerinin bu topraklara sahip çıktığının göstergesidir” dedi. 

“KONYA ŞEKER’İN GELECEĞE YAPTIĞI YATIRIMLARIN KIYMETİNİ EN İYİ ÜRETİCİ BİLİR”
Konya Şeker’in büyümeye de devam ettiğini bildiren Başkan Konuk, “bu sene Un Fabrikamız, Meyve Suyu Entegre Tesisimiz ve Bulgur Fabrikamız üretime başladı. 45 Tesis yapmışız, bölgemizde üretimin emniyeti olmuşuz, çiftçimizin yüzünü güldürmüşüz. Anadolu’da en büyük 3 besin şirketinden birisiyiz, ülkemizde ilk 5’teyiz, dünyada ilk 5 besin markasından birisi olmak amacıyla de istikrarlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz üretimi çoğaltmak amacıyla büyüyoruz. Bizim varlık sebebimiz yapımcıdir, yapımcının üretirken işini kolaylaştırmaktır. Biz şunu biliyoruz, bu ülkenin birinci meselesi, bu ülkenin her yurtdaşının birinci vazifesi bu ülkeye sahip çıkmaktır. Ülkeye sahip çıkmak yalnızca sözle olmaz, ülkenin bayrağına, kurumlarına, işletmelerine nasıl sahip çıkıyorsak, tarlasına tapanına, ahırına ağılına da öyle sahip çıkacağız. Bu yurtı en çok seven, bu yurt amacıyla üretendir. Bu ülkenin laf üretenden daha çok iş üretene, gerçek bir ürün üretene gereksinimi var. O amaçla biz bu ülkenin tarlaları üreterek zenginliğimize zenginlik katmaya devam etsin diye kendimize bir sorumluluk yükledik. Bu sorumlulukin de gereğini daha tohum tarlaya düşmeden yerine getirmeye başlıyor, hasada kadar tarlayı ve yapımcıyi desteksiz bırakmıyoruz. Konya Şeker’in geleceğe yaptığı yatırımların kıymetini en iyi yapımcı bilir. Büyüyerek büyütmek ve çok üreterek üretenin daha çok üretmesini sağlamak amacıyla yaptığımız o yatırımlar olmasaydı bu kurumun yapımcısine ödeyebileceği azami sasenear belliydi. Bunu sağlayan, oluşturulan yatırımlarla pancarın tonajının ikiye katlanması, pancarın yanına ayçiçeği, patates, arpa, kanola, buğday, mısır, tiritikale, süt ve besi gibi ürünleri de alabilir duruma gelmesidir. Konya Şeker büyüdükçe çiftçinin işleri de büyümüştür. İnşallah Allah, bu kuruma yapımcısinin gelirini daha da katlayarak arttırmayı nasip edecek, çiftçinin işlerini ve ekonomisini daha da büyütecek işler yapmaya devam etmemizi nasip eder. Niyetimiz ve gayemiz budur” diye konuştu. 


 

Editör: TE Bilişim