Ramazan ayının yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirildiği ay olduğunu hatırlatan Şaban Şahin ”Kur’an-ı Kerim, tüm insanlığı saadete ulaştıracak olan ilahi mesajdır. Biz Müslümanlar olarak her zaman olduğu gibi Ramazan ayında da sadece fakir ve muhtaçlar için değil, her türlü zulme uğrayanların ve tüm insanlığın saadeti için çalışma vazifemize devam etmek mecburiyetindeyiz. Bunun için sadece dua etmenin yetmeyeceğinin de farkındayız. Müslüman, iyi insan demektir. İyi insan da başkalarına faydası dokunan insandır. Son yıllarda toplum o denli gerildi ki hoşgörünün, tatlı dilin, saygının, sevginin yani iyiliğin yerini tahammülsüzlük, edepsizlik, barbarlık, nefret yani kötülük aldı öyle ki aile içi tahammülsüzlükler bile had safhaya vardı. İnsanımızın birbirini küfürle, lanetle itham etmesi adeta tavan yaptı. Şüphesiz bunda medyanın payı çok büyük. Bundan dolayı bu Ramazan ayında, bizi kötülüğe sevk edebilecek sosyal paylaşımlar değil güzellikleri çoğaltacak sofra paylaşımları yapalım.” dedi.
İnsanımızın kutuplaşmaya değil kucaklaşmaya ihtiyacı olduğunu belirten Şahin; “İslam, bize sadece iyi olmayı değil iyiliği dünyaya hâkim kılmayı da emreder. İyiliği yeryüzüne hâkim kılabilmek için insanların emeklerini sömüren faizci ekonomik düzen ve bu düzenin bekçiliğini yapan batıl güçlerle mücadele etmek gerekir. Bu zulümlerle mücadele edebilmek için ise kutuplaşmaya değil kucaklaşmaya ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.
Başkan Şahin açıklamasını, İsrail’in Gazze’de yaptığı saldırıları lanetleyerek şu cümleler ile bitirdi. “Maalesef her yıl olduğu gibi bu yıl da terör devleti İsrail’in katliamları Ramazan’a buruk girmemize sebep olmuştur. Yüce Allah’tan şehit olan Filistinli kardeşlerimiz için rahmet diliyorum. Rabbim mekânlarını cennet eylesin. Acil toplantıya çağrılan İslam İşbirliği Teşkilatından bu defa Kudüs’ü ayırmasını değil, bir bütün olarak Kudüs’ü İslam şehri ve Filistin’in başkenti olarak tanımasını, İsrail ve destekçilerine yaptırım kararını almasını temenni ediyorum. Öyle görünüyor ki Ortadoğu’da dönüşü olmayan bir yola giriyoruz. Siyonist İsrail ve işbirlikçisi ABD, Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapmak ve Büyük İsrail’i kurmak konusunda altın vuruşu yapmak istiyorlar. Merhum Necmettin Erbakan hocamız, bir ömür boyu İsrail’in kendi Mesihlerinin gelişini hızlandırmak için Dünya’yı kana bulamak istediğini dile getirmiştir. Dikkat edilmesi gerek ki geçtiğimiz günlerde İsrail Dış İşleri Bakanı Liberman da Mesihi beklediklerini ifade etmişti. Görünen o ki ABD ve İsrail, İslâm Birliği’ni kuramadığımız her yıl bu katliamlara ve Müslümanlara zilleti yaşatmaya devam edecektir. Bu duruma razı olamayan tüm kardeşlerimize sesleniyorum. 
Tahammülsüzlüğü hoşgörü ile #değiştir.
Edepsizliği tatlı dil ile #değiştir.
Barbarlığı saygı ile #değiştir.
Kötülüğü iyilik ile #değiştir.
Zilleti izzet ile #değiştir.
Bir kez daha şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah’ın lütfuyla eriştiğimiz bu Ramazan ayı, şuurlanmamıza ve insanlık için çalışma azmimizin artmasına vesile olsun. Cenab-ı Allah bizleri Ramazan’a eriştirdiği gibi bayrama da eriştirsin. Bizlere yeryüzünde adaletin hâkim olduğu günler için çalışmayı ve o günlere ulaşmayı nasip etsin inşallah. Ramazan ayı tüm Karaman halkımız, milletimiz ve insanlık için hayırlar getirsin.”

Editör: TE Bilişim