Diyanet İşleri Başkan Prof. Dr. Ali Erbaş, İsveç'te gerçekleşen Kur'an-ı yakma eylemine tepki olarak, sabah namazında camide buluşmaya, Kur'an okumaya ve dua etmeye çağırmıştı. Bu çağrıya cevap veren Karaman halkı camileri doldurdu

Fetih suresinin okunması ile başlayan programda eller dua için kalktı. Devletimizin ve milletimizin kurtuluşu için dua edildi. Rabbimizin bize Kur'an düşmanlarına karşı güç ve kuvvet vermesi, Kur'an'a layık ümmet olmamız için dua edildi.

Namazdan sonra tesbihat programı gerçekleştirildi. Karaman İl Müftüsü Faruk Gürbüz, yapılan sohbette, “Biz Hira mağarasında ilk vahiyle Kur'an'a muhatap olduk. O günden itibaren düşman olanlar olmuştur. Kimisi pişman oldu kimisi helak oldu. Peygamberimiz tebliğine sabırla devam etmişti” dedi.

Konuşmasında Allah'ın (c.c.) Kur'an-ı koruduğuna değinen Gürbüz, “Allah dinini koruyacaktır. Kâfirlerin birkaç hareketi ile bu din ortadan kalkmaz. Müşrikler istemese bile Allah dinini hakim kılacağını, koruyacağını ifade ediyor. Bu din kendisine düşmanlık besleyenlere üstün gelmeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

“KENDİMİZİ MUHASEBE YAPMALIYIZ”

Gürbüz konuşmasında, “Bizim Kur'an'a karşı durumumuz ne durumda bunu sormalıyız. Rabbim bizi doğruluktan ayırmasın” dedi.

Program yapılan çorba ikramı ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim