Bayram, Yeşildere Barajı sahasından yetkililere seslendi. Bayram açıklamasında;

Yeşildere Baraj Bölgesindeki Üreticilerimizin Dikkatine!!!
Değerli üreticilerimiz yaklaşık 2-3 aydır süren baraj sahasındaki üreticilerimizin sulama sorunlarını çözmek için Yeşildere köy Muhtarımız Lütfi Bulut ve Ağılönü köy Muhtarımız Doğan Aktaş ile birlikte Başta Sn. Valimiz, Milletvekillerimiz, AK Parti İl Başkanı olmak üzere görüşmeler yaparak çözüm üretmek için çaba içinde olduk, maalesef çözüm üretilmedi.
DSİ 4. Bölge Müdürü Sn. Ali Fuat Eker, kendisi ile görüşme yapan yetkililere barajla ilgili mevcut veriler, teknik bilgiler üzerinden barajda suyun olmadığını belirtmişlerdir.
Buradan Sn. Bölge Müdürümüze seslenmek istiyorum. Baraj sahasındaki üreticilerimiz suyun olmadığını zaten biliyor, sizin göreviniz barajda söz sahibi taraflar ile bir araya gelerek mevcut durum üzerine değerlendirme yapmaktı. Bizim üreticilerimiz mevcut durumu göz önünde bulundurarak baraj sahasından yararlanan 100 bin dekar alan için su istemiyoruz.
DSi tarafından 2011 yılında açılışı gerçekleşen 8-10 yıldır yaklaşık ortalama 80-100 milyon metreküp su biriken baraja güvenerek ürün planlaması yapmışlardır.
Baraj bölgesinde sulama olduğu için 5 bin dekarın üzerinde elma bahçesi yapılmışsa da bu bahçelerin yaklaşık 3 bin dekarının sulama imkânı bulunmaktadır. Maalesef 1900 dekar bahçenin sulama imkânı yoktur. Sulama imkânı olmayan bahçelere su verilmesi için AK parti Milletvekilimiz Sn. Selman Oğuzhan Eser,   Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sn. Akif Özkaldı ile görüşmeler yapmış ve tüm çabalara rağmen sonuç alınamamıştır. Sn. Cumhurbaşkanımızın bir karış ekilmedik yer kalmayacak çağrısına rağmen meyveli yaklaşık 1900 dekar bahçe kurumaya terkedilmiştir.
Yaklaşık 3 aydır tüm çabalarımıza rağmen DSİ çiftimize 1 milyon metreküp suyu vermemiştir.
Buradan tüm bu süreçte bizleri, üreticilerimizi yalnız bırakmayarak çaba sarf eden AK Parti Milletvekili Sn. Selman Oğuzhan Eser’e teşekkür ediyoruz' dedi.

Editör: TE Bilişim