24 Haziran seçimlerinin belirlenmesinden itibaren illerde aday adaylık süreci başladı. Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Karaman’da da kulis bilgilerine istinaden değişik isimler duyulmakta. Bizde kulislerde neler konuşulduğuna dair kulak misafiri olduk. İşte onlardan bazıları;

    İktidar cephesine baktığımızda kulis bilgilerini şöyle sıralayabiliriz;

    İktidar cephesinde özellikle Cumhur İttifakıyla beraber aday adaylarının sayısının 30’a yakın olması bekleniliyor. Özellikle şimdiki vekillerden Recep Şeker’in ismi geçerken , Konuk hakkında net bir bilgi söylenmemekte. Aday bile olmama ihtimali olduğu bile konuşulmaktadır. Bayram Şahin’in aday adaylığı netleşirken eski vekillerden Mevlüt Akgün ismi geçerken bürokrasi tarafından bilinen ama halkın fazla tanımadığı isimlerde konuşulmakta.
    Ama kulis bilgilerinin en kuvvetlisi ve muhalefeti düşündürecek olan bir isim ise merak uyandırmaktadır. Karaman’da mesleği yönünde başarılara imza atmış halkın sevgi ve güveninin kazanmış bir ismin aday adayı olacağı kulaklarda dolaşmakta. Özellikle Avukatlık kariyerinde kısa zamanda yerini almış ve binlerce mükelleflerinin memnuniyetini kazanmış, ve özellikle muhalefet tarafından inşallah aday olmaz gözüyle bakılan bir Avukat ismi geçmekte. STK’lar tarafından bile tam puan alan bu isim merak edilmekte.

    Cumhur ortağı diğer MHP’ye baktığımızda Avukat Oktay Yılmaz’ın ismi geçmekte.

    İktidar ve ortağının yanında muhalefette de isminden bahsettirecek ve belirli kitleleri peşinde sürükleyecek isimler gözlerden kaçmamakta. CHP’de hala belirsizlikler sürerken , en kuvvetli aday olarak görünen İYİ Parti aday adayı olduğu konuşulmakta. Bu aday adayı herkesin gönlünde farklı bir yere sahip olan   KMÜ’de hoca olan Atila Zorlu olduğu söylenmekte.
    Saadet Partisi’nde ise şu ana kadar net bir kulis bilgisine ulaşılmamaktadır.Şaban Şahin’le mi gidilecek yoksa yeni bir isimle devam edilecek net bir açıklama gelmemiştir.

    Kısacası kulisler kaynamaya devam ediyor…

Editör: TE Bilişim