Karaman Merkeze bağlı Çoğlu Köyünde iletişim zorluğu yaşayan köy sakinleri ve çalışanları  isyan etti. Köyün ortasına yıllar önce kurulan Türk Telekom ve Türkcell vericilerinin olmasına rağmen  teknik bir arıza nedeniyle, bütün iletişimler zor sağlanmaktadır. Özellikle toplu taşıma ile eğitim  faaliyeti gösteren köyde öğrenci velileri bu durumdan çok şikayetçi olduklarını bildirdiler. Çünkü çocuklarının evden servisle çıktıktan sonra okula varıp varmadıkları hakkında bilgi almak istedikleri lakin cep telefonlarının çalışmamasından dolayı çocuklarından hiç bir haber alamadıkları için GSM operatörlerine isyan ettiler
Muhtarlık ve okul yönetimi olarak GSM operatör yetkililerine defalarca arızanın giderilmesi için müracaat etmelerine rağmen yetkililerin vurdumduymazlığı karşısında, köylüler  ne yapacaklarını bilmediklerini bildirdiler. Köy sakinlerinin ifadelerine  göre  '' Şayet arıza giderilmeyecekse boşu boşuna bu vericilerin köyün ortasında durmasına hiç gerek kalmadığını ve GSM kartlarını kırarak rakip başka operatöre geçeceklerini bildirdiler.
Teknik bir arıza olabileceğine anlayışla karşıladıklarını ama  bir arızanın yıllarca devam etmesinde bir kasıt arandığı iddia ettiler.
Çoğlu köyü sakinleri yetkililerin biran önce bu duruma el atmasını ve mağduriyetlerin giderilmesini talep ettiler.
Şimdi gözler yetkililere çevrildi.


 

Editör: TE Bilişim