GAP, DAP, DOKAP ve KOP kapsamındaki illerde mevcut büyükbaş ve küçükbaş işletmelerinin yeni ahır-ağıl inşaat yapımı ve damızlık koç-teke alımı desteklemesi 2019 yılı müracaatları başlamış olup, son başvuru tarihi 19 Nisan 2019 tarihi mesai bitimine kadardır.

Proje kapsamında büyükbaş-küçükbaş hayvancılık işletmelerinde yeni ahır-ağıl yapımına ve küçükbaş hayvancılıkta damızlık koç-teke alımı ile yeni ahır yapımlarında gübre sıyırıcı ve süt sağım makinası alımına da %50 hibe desteği verilecektir.

Damızlık koç-teke alımı için İl ve İlçe Müdürlüklerimize, yeni ahır-ağıl inşaat desteği başvuruları için sadece İl Müdürlüğümüze başvuru yapılacaktır. Ayrıntılı bilgi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne başvurulabilir.

Destek müracaatı için aranacak şartlar:

1.İşletme sahipleri işletme tescil belgesine sahip olacaklar ve işletmeleri, Türk-Vet Sistemine müracaat tarihinden en az 1 yıl önce kaydedilmiş olacaktır.

2.Büyükbaş hayvancılık işletmeleri en az 10, en fazla 50 adet anaç sığır sahibi olacaklardır. Küçükbaş hayvancılık işletmeleri ise en az 100 en fazla 200 adet anaç koyun ve keçi sahibi olacaklardır.

3.Yeni ahır ve ağıl yaptırmak isteyen işletme sahiplerinin ahır ve ağıl yaptıracağı yerler tapulu malları olmalı ve inşaat için yetkili mercilerden gerekli izin ve ruhsatları almış olmalıdır.

4. Küçükbaş hayvancılıkta damızlık koç-teke alımına 100-200 anaç hayvan varlığı olanlara 2-4 adet koç-teke için destekleme hibe ödemesi yapılacaktır.

Destek müracaatı için istenen belgeler:

1.Hibe başvuru formu (İl-İlçe Müdürlüklerinden temin edilebilir)(Ek-1)

2.Ön Proje Formu (İl-İlçe Müdürlüklerinden temin edilebilir)(Ek-2)

3.Tahmini Sabit Yatırım ve Termin Planı Tablosu Formu (İl-İlçe Müdürlüklerinden temin edilebilir) (Ek-4)

4.Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

5.İşletme Tescil Belgesi (Hayvan Sağlığı Şubesi Veya İlçe Müdürlüklerinden)

6.Güncel Türk-Vet ten alınan hayvan varlığı belgesi. (Hayvan Sağlığı Şubesi Veya İlçe Müdürlüklerinden)

7. Yatırım ile ilgili Bilgiler formu (EK-3) (İnşaat Kamu Kiralamaları için)

8.Vergi borcu yoktur yazısı (Defterdarlık Vergi Dairesinden)

9.Tapu kaydı İNŞAAT İÇİN

10.SGK Borcu bulunmadığına dair yazı (SGK İl Müdürlüğünden) İNŞAAT İÇİN

11.Adli sicil/arşiv taraması kaydı

Editör: TE Bilişim