Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı, birlikteindeki kurulle birlikte Konya Şeker’i ziyaret etti. Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu üyeleriyle görüşen Saparbekulı, Konya Şeker’in uyguladığı düzenin yalnızca Türkiye amacıyla değil, çoğu ülkenin tarım ve besin sektörü amacıyla numune teşkil ettiğini ifade etti; “Konya Şeker gibi büyük bir şirketin ülkemizde yatırım yapmasının, ticari ilişkilerde bulunmasının mühim olduğuna inanıyoruz. Orta Asya ile AvrAsya, Türkiye ve Avrupa arasında kurulan yeni ulaşım ve lojistik hatlarının, bu ticaretin yükselmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Konya Şeker, Birçok Ülkede Örnek Alınıyor
Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekulı, birlikteindeki kurulle birlikte Konya Şeker’i ziyaret etti. Büyükelçi Saparbekulı’ya, Kazakistan Cumhuriyeti Yatırım ve Kalkınma Bakanlığı Türkiye Temsilcisi Nuriddin Amankul da eşlik etti. Kazakistan kurulini, Anadolu Birlik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Harun Reşat Ersöz başkanlığındaki kurul karşıladı. Anadolu Birlik Holding binasındaki görüşmede konuşan Saparbekulı, Konya Şeker’in uyguladığı düzenin yalnızca Türkiye amacıyla değil, çoğu ülkenin tarım ve besin sektörü amacıyla numune teşkil ettiğini ifade etti; “Konya Şeker gibi büyük bir şirketin ülkemizde yatırım yapmasının, ticari ilişkilerde bulunmasının mühim olduğuna inanıyoruz. Orta Asya ile AvrAsya, Türkiye ve Avrupa arasında kurulan yeni ulaşım ve lojistik hatlarının, bu ticaretin yükselmesine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

KONYA ŞEKER’İN KAZAKİSTAN’A KATKI VERMESİNİ ARZULUYORUZ
Kazakistan’ın son senelerde uyguladığı yatırımcı teşvik politikasının Türk şirketleri amacıyla de çok cazip duruma yaklaştığını bildiren Büyükelçi Saparbekulı, “Özellikle hayvancılık ve hayvancılığa bağlı yem sanayinin geliştirilmesi başta olmak üzere, Konya Şeker’in işletmecilik kabiliyetinin Kazakistan’a katkı vermesini istekluyoruz. Kazakistan devletinin öngördüğü yatırımlarda dış yatırımcıya çok büyük teşvikler, faydalar sağlanmaktadır. Karşılıklı işbirliği yardımıyla Konya Şeker ve grubuyla yatırım işbirliğine hazırız. Türkiye’de tespit edilen Kazak Yatırım Ajansı, Türkiye’deki yatırımcılara her türlü katkıyı direk olarak vermektedir. Kazakistan’ın sahip olunan imkânları, devlet takviyeleri bugün bölgemizde yatırım yönünden Kazakistan’ı öne çıkarmaktadır. Arazi imkânlarının dışında da yatırımcıya her türlü destek sağlanmaktadır. Ülkemizdeki hayvancılık, bilhassa yatırım uygulanabilecek en mühim alanlardandır. Konya Şeker’in, Panagro ile Türkiye’de başardığını bizim ülkemizde de uygulamasını istiyoruz. Bunun amacıyla biz diyoruz ki, gelin bizim ülkemize yatırım yapın, hayvancılığımızı birlikte geliştirelim. Kazakistan’da Türk firmalarına olan itimat tam. Ülkemizde hayvancılık çok kolay, et ve süt gerektiğince kaliteli, ürettiğimiz etin yüzde 95’ini ihraç ediyoruz. Kazakistan da Çin de yatırım gerçekleştirme istiyor ama bizim önceliğimiz Türk yatırımcılardır ” diye konuştu.

KONYA ŞEKER, GÜVENLİ GIDANIN MERKEZİ HALİNE GELDİ 
Konya Şeker’in, üretimin emniyeti olduğunu dile getiren Anadolu Birlik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Harun Reşat Ersöz de konuşmasına, Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekulı’ya ziyaretlerinden ötürü müteşekkir olduklarını, Sayın Büyükelçiyi Konya Şeker’de görmekten sevinç duyduklarını ifade ederek başladı.  
 “AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’un meydana koyduğu vizyon ile Konya Şeker yalnızca şeker üretmekten çıkıp, tarımsal endüstriyi çeşitlendirip, yapımcının elindeki başka tarımsal ürünleri de değerlendirerek katma değer üretmektedir” şeklinde konuşmasını devam ettiren Başkan Ersöz, şunları söyledi; “Ortaya konan bu vizyonla Torku markası, sıhhatli ve kaliteli ürünleri ile tüketicinin gözünde itimat edilir bir marka durumuna gelmiştir. Türkiye’de ilk 5 besin firması arasına giren Konya Şeker Dünya’nın en büyük 5 besin firmasından birisi olma yolunda yürümektedir. Konya Şeker, hem üretimin emniyeti hem de itimatilir besinin merkezi durumuna geldi. 
Konya Şeker bir Kooperatif şirketidir, yapımcı tabanlı bir şirkettir. Tabana yayılmış sermayenin güçlendirilmesi, yapımcının daha çok kazanması amacıyla çalışan bir saniyesel kuruluşuz. Torku olarak 100’e yakın ülkeye dışalım yapıyoruz. Kazakistan’a da Torku markasıyla ürünlerimizi ihraç ediyoruz. Kazakistan’la ticaret hacmimizin arttırılmasını istek ediyoruz, Torku ürünlerimizin etkili bir şekilde Kazakistan’da yer alması amacıyla karşılıklı işbirliğine açığız. 
Konya Şeker grubu, şeker pancarı endüstrisinde proje, yatırım ve uygulamada büyük bir yetkinlik ve deneyime sahiptir. Kazakistan’daki sahip olunan şeker fabrikalarına teknolojik dönüşümleri manasında katkı verebiliriz.  Kazakistan ile Türkiye arasındaki 2 Milyar Dolarlık ticaret hacmine Konya Şeker ve Torku olarak ek ticari katkılar sunarak ticaret hacminin daha da yükselmesine büyük katkı sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı. 
ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım’ın da katıldığı toplantının sonucunda Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu adına Başkan Harun Reşat Ersöz, Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekulı’ya günün anısına çini tabak takdim etti. 
 

Editör: TE Bilişim