Baraj mevkiinde gerçekleştirilen şenliğe, AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk da katıldı. Şenliklerde bir konuşma yapan Konuk, Hıdırellez’in manasına uygun olarak ülkemizdeki birlik ve beraberliğin pekiştirilmesine, bolluk ve bereketin artmasına vesile olmasını temenni ederken 24 Haziran seçimleri ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Ayrancı Belediyesi tarafından Baraj mevkiinde gerçekleştirilen Hıdırellez Şenliği, Osmaniye Belediyesi Mehteran Takımının konseri ile başladı. Orta Asya Gökbörü atlı oyunu ve İzmir Kırım Derneği Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile devam eden şenlikte, Mustafa Yıldızdoğan, Sami Çelik, Yasin Çat, Mehmet Ali Büyükparmaksız ve Selçuk Gündüz gibi sanatçılar da sahne aldı. 
Sanatçıların programlarından sonra, Hıdrellez Ateşi yakıldı. Programda, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Ayrancı İlçe Kaymakamı Mustafa Türkcan ve Karaman Valisi Fahri Meral birer selamlama konuşması yaptılar. 
AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk da Hıdrellez Şenliğinde bir konuşma yaptı. Konuşmasına Hıdırellez’in manasına uygun olarak ülkemizdeki birlik ve beraberliğin pekiştirilmesine, bolluk ve bereketin artmasına vesile olması temennisiyle başlayan Recep Konuk, 24 Haziran seçimleri ve kendisinin aday adayı olmaması konusunda da önemli değerlendirmelerde bulundu.
Konuşmasında yüzlerce yıllık kültür mirasımıza düzenlediği Hıdırellez Şenliği ile sahip çıkan ve bu mirasın nesilden nesile aktarılması için gayret gösteren Ayrancı Belediyesine ve Belediye Başkanına Teşekkür ederek başlayan Milletvekili Konuk, “bu teşekkür her ne kadar belediyemizin ve belediye başkanımızın hakkı ise de en büyük teşekkür Ayrancılı hemşehrilerimizedir. Sizler Hilmi Dede’nin yani orduları ferahlatan Ayran Dede’nin torunları olarak kültür iklimimize sahip çıktığınız için bu şenlikler her yıl bir öncekinden daha görkemli daha ihtişamlı gerçekleştirilebiliyor” dedi.
Hıdırellez’in bolluk, bereket, cömertlik, dertlerin, kaygıların, tasaların geride bırakıldığı gün olduğunu belirten Milletvekili Konuk, bu iklimin Ayrancı’da, Karaman’da, Konya’da ülkenin dört bir köşesinde ilelebet teneffüs edilmesi için kalkınma ve refah mücadelesinin kesintisiz sürmesi gerektiğini, vatanın her karışında huzur ve kardeşliğimize zeval getirmek isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini söyledi. 24 Haziran’da yapılacak seçimlerin Türkiye için bir karar seçimi olduğunu ifade eden Konuk, “milletimiz sandıkta son sözünü 24 Haziran’da söyleyecek. Ben inanıyorum ki milletimiz, sandıkta yine kalkınma ve refahtan yana tercihini kullanacak. Milletimiz yine huzuruna, kardeşliğine ve istikrara sahip çıkacak. Ülkemizin sonu belli olmayan maceralara sürüklenmesine izin vermeyecek” şeklinde konuştu.
24 Haziran Seçimleriyle birlikte Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçeceğini hatırlatan Konuk, yeni sistemin oturması ve işlemesi için hem güçlü bir lidere hem de yeni sistemin kurumsallaşmasını ve yerleşmesini sağlayacak güçlü karizmatik bir siyasi kişiliğe ihtiyaç olduğunu belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “yani sistemi işletecek değil sistemi kuracak bir Reis seçeceğiz 24 Haziran’da. Şoföre değil, hem arabanın imalatını yapacak hem de şoförlüğünden emin olduğumuz zengin vasıflı, çok yönlü bir lidere ihtiyacı var ülkemizin önümüzdeki dönemde. Önümüzdeki dönem yıkacakların değil yapacak olanların iş başında olması gereken bir dönem. Önümüzdeki dönem siyasi çırakların altından kalkamayacağı kadar önemli bir dönem. Önümüzdeki dönem ustalık dönemi ve ustanın dönemi. Siyasetin ustasının ismi de belli, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin kurumsallaşması, sistemin yerleşmesi, işleyişinin tecrübe edilmesi, teoride ülkemize hız katacak sistemin pratikte de, uygulamada da başarılı olması için Milletin Adamının, Reisin, orkestra şefliğine ihtiyacı var. Aksi takdirde, kemandan ayrı, davuldan ayrı, gitardan ayrı, bağlamadan farklı, ses çıkar, borazan susması gereken yerde ses verir hoş bir eser yerine tatsız bir durum ortaya çıkar. Yani kurumların sistemdeki rol ve yerlerinde ciddi karmaşalar yaşanır. O nedenle önümüzdeki seçim bir karar seçimidir. Bu seçimde milletimiz kaos mu, istikrar mı, kalkınma ve refah yolunda ileriye doğru hamle mi, geriye doğru ricat mı, milli çıkarları söz konusu olduğunda dik duran ve kendi ajandasını uygulayan Türkiye mi, küresel güçlerin güdümüne girmiş, onların yazdığı senaryoların figüranı olan Türkiye mi seçenekleri arasında bir karar verecek. Milletimizin bu seçeneklerde neyi tercih edeceği, kimi tercih edeceği, hangi partiyi tercih edeceği bellidir. Kalkınmanın, refahın, huzurun, istikrarın, onurlu dış politikanın, milli duruşun bayraktarı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, adresi AK Parti’dir. Adres ve bayraktar açık olmasına rağmen bu seçimde milletimizin yoğun bir dezenformasyona maruz kalacağı, gerçeklerin yalanla perdelenmeye çalışılacağından da şüpheniz olmasın. Kirli koalisyonların, karanlık odakların,  iç ve dış ihanet mihraklarının belki de bugüne kadar görülmemiş düzeyde yalanlarına, iftiralarına şahit olacağımız, ekonomi üzerinden algı operasyonlarına maruz kalacağımız bir seçim dönemini yaşayacağız. Çünkü nasıl ülkemiz ve milletimiz için bu seçim çok önemli ise onların karanlık emellerini gerçekleştirmek için de bu seçim önemli. O nedenle milletimizden, Karamanlılardan ricam şudur; bu dönemde bir söylenen bakın bir de söyleyene. Söylenen yetmez söyleyen bu millet için ne yapmış, hangi riskleri almış, millete gövdesini kim siper etmiş ölçün tartın, biçin.
24 Haziran’da milletimizin önüne 2 tane sandık gelecek, milletimiz birinde Cumhurbaşkanını, yani hükümeti kuracak Başkanı seçecek. Bu seçim ülkede yönetsel istikrarı sağlayacak. Güçlü bir icranın oluşmasını sağlayarak Türkiye’yi hızlandıracak. İcrayı bürokratik vesayetten kurtarıp, Türkiye’nin hızlı karar almasını ve gaza basmasını sağlayacak. Diğer sandıkta ise Meclis seçimi yapılacak. Yani yasama belirlenecek. Milletimize bu seçimde düşen görev icra ile uyumlu bir meclis kompozisyonun oluşumunu sağlayarak Türkiye’nin hız alacağı bir dönemde yasama üzerinden icranın frenlenmesine izin vermemektir. Çünkü bu dönem, çok sayıda uyum yasasının hızla Meclisten çıkarılmaya ihtiyaç olan bir dönem. Bu dönem bütün kurumların görev ve yetkilerinin yeniden tanımlanacağı bir dönem. Yani kayıkçı kavgalarına tahammül edemeyeceğimiz bir dönem. Çok söz söylemeye değil çok iş yapmaya odaklanacağımız bir dönem. O nedenle arife tarif gerekmez diyor ve 25 Haziran’dan itibaren ülkemizin gaza basa bilemesi için birinci sandıkta Cumhurbaşkanımıza, ikinci sandıkta da AK Parti’ye ve Cumhur İttifakına mührü basıp durmak yok yola devam diyeceğine inanıyorum. Milletimiz 24 Haziran’da iki sandıkta inşallah tek karar verecek Başkan Reis, çoğunluğu AK Parti olan Meclis diyecek. 
Türkiye’nin 25 Haziran’da gaza basması için hepimiz çok çalışacağız. Türkiye’nin 2 hafta bile kaybetmemesi için kapı kapı dolaşacağız. Sıkılmadık el, ulaşılmadık kişi bırakmayacağız. Biliyorsunuz ben bu seçimde aday değilim. Ben kendi namıma aday olan arkadaşlarımdan daha çok çalışacağım. En az onlar kadar terleyeceğim. Seçimlerden sonra da hem Karaman hem Konya hem ülkem için partime ve seçilen arkadaşlarıma görevdeymişim gibi katkı vermeye devam edeceğim.” dedi. 
 

Editör: TE Bilişim