Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Genç Kızılay Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Kan Bağışı ve Kök Hücre Bilgilendirme Semineri’ düzenlendi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminerin açılış konuşmasını Konya Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü Kızılay Organizasyon Sorumlusu Şenol Yüksel yaptı. 
Kan bağışı, kan bağışının tarihsel gelişimi, ülkemizdeki kan bağışı sayıları ve yıllara göre kan bağışı istatistikleri hakkında bilgiler aktaran Yüksel, “1993 yılında bu işe kanserli hücreler için başladım. Oradaki çaresiz insanları gördüm. Kan bulamadığı için çocuğunu kaybeden anneleri, annesini kaybeden çocukları ve eşini kaybeden insanları gördüm. Sizden hastanelerin kan bağışı bekleyen bölümlerine gitmenizi rica ediyorum. Bunu yaptığınızda söylediklerimi daha iyi anlayacaksınız.” dedi.
“İnsanlarımız kan ve iğneden değil, bilgi formunu okumak ve doldurmaktan korkuyor”
Kan bağışı ve bağış yapmanın toplumdaki önemine değinen Yüksel, “Türk toplumu olarak okuma ve yazmayı sevmiyoruz. Bizim amacımız kan almak ancak Türk toplumuna da okuma yazmayı sevdirmeliyiz. Kan bağışı yapmak isteyenlerin korktuğu şey kan veya iğne değil, bilgi formunu doldurmak.” diyerek toplumumuzdaki okuma tembelliğine vurgu yaptı. 
Şenol Yüksel konuşmasının devamında kök hücrenin tanımı, kimlerin kök hücre bağışçısı olabileceği, kök hücre alma yöntemleri ve kök hücrenin Kızılay için önemi ile ilgili anlatımlarda bulundu. 
Organizasyon Sorumlusu Yüksel’in, KMÜ Genç Kızılay Öğrenci Topluluğu bünyesindeki gönüllü öğrencilerin kan bağışını arttırma konusunda fikirlerini almasının ardından seminer sona erdi.

Editör: TE Bilişim